Iedere maand is er een nieuwe foto-opdracht:

Heel Holland Fotografeert organiseert iedere maand een nieuwe foto-opdracht. Door mee te doen word je uitgedaagd om te gaan fotograferen en daardoor word je een betere fotograaf.

De foto-opdracht van mei 2015 is:

“Water”

Dat moet ergens in de buurt wel te vinden zijn, en anders zet je de kraan gewoon even open.

 

ER ZIJN RUIM 300 FOTO’S INGESTUURD, JE KAN DE SELECTIE VAN DE 12 FOTO’S OP DEZE PAGINA ZIEN.

Wat kan je winnen met deze opdracht?
Maandelijks wordt er eeuwige roem weg gegeven en ook jij kan die ‘winnen’. iedere maand wordt er echter één winnende foto uitgekozen. De maker van deze foto krijgt zijn of  haar winnende foto afgedrukt en ingelijst this gestuurd. Deze maandelijkse prijs wordt mogelijk gemaakt door Shoot and Hang. Verder is het meedoen al een beloning op zich. Door mee te doen en kritisch te zijn op je eigen foto’s zal je betere en mooiere foto’s maken.

De keuze van de foto’s
Aan het einde van de maand maak ik een selectie van de beste inzendingen. Deze selectie plaats ik dan in een gallery op deze website. Je krijgt bericht als jouw foto wordt geplaatst in de gallery.
De winnende foto wordt als volgt gekozen. De 10 beste foto’s krijgen punten van twee leden van een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit Mischa de Muynck van HeelHollandFotografeert en To Baaten van Shoot and Hang. Zij geven de 10 uitgekozen foto’s elk een punt van 1-10. Het publiek kan door middels van ‘likes’ hun stem geven aan de foto’s. De foto met de meeste likes krijgt dan 10 punten, de foto met de minste ‘likes’ krijgt er 1. Het gemiddelde van het publiek én de vakjury geeft de uitslag van de winnende foto.

Wat zijn de ‘spelregels‘?

– je maakt een foto speciaal voor de opdracht. Dus geen archieffoto’s inleveren.
– bewerkingen aan foto’s zijn toegestaan. Liever geen kaders. Watermerken maken je foto meestal niet mooier, hou daar dus rekening mee.
– je levert maximaal 2 foto’s per maand-opdracht in. Kill your darlings…
– je foto (jpg) is maximaal 2 MB groot en bij voorkeur 1200 pixels aan de langste zijde (hoe je dat doet lees je hier)
– je geeft bij het inzenden je volledige naam op
– je bent het eens met de algemene voorwaarden
– uiterste inleverdatum: 31 mei 2015 (INLEVERDATUM IS VOORBIJ)

 

Reacties

Reageer