Masterclass Architectuurfotografie in Antwerpen

Mooie en bijzondere gebouwen en interieurs

Architectuurfotografie, een prachtige manier om de stad te laten zien. Deze workshop gaat je helpen om nog betere foto's te maken in de stad en we doen dat in Antwerpen. Een stad die de architectonisch steeds mooier wordt.
Nieuw data volgen in 2021

Masterclass architectuur.

Deze masterclass wordt verzorgd door Jan de Carpentier van Limit Fotografie. Jan is één van de weinige fotografen die zich gespecialiseerd heeft in de bijzondere tak van de architectuur fotografie. Hij doet dat niet alleen voor zijn werk, het is ook zijn passie.

Speciaal voor deze masterclass verzorgt Jan voor HeelHollandFotografeert in Antwerpen deze masterclass. Antwerpen staat vol met mooie en bijzondere gebouwen die zich goed lenen voor architectuurfotografie. Deze masterclass gaat in op de verschillende technische aspecten die van belang zijn bij het maken van architectuur foto’s. Maar we gaan ook in op de verschillende weersomstandigheden en het licht dat je nodig hebt voor een goede foto. Wat zijn de locaties, hoe vind je ze en hoe maak je een onderscheidende compositie.

Deze masterclass is een uitstekende manier om je te verdiepen in de architectuurfotografie maar ook een perfecte voorbereiding op een reis naar Azië, de USA of een grote Europese stad.

We verzamelen de dag in de buurt van het prachtige Havenhuis van de wereldberoemde architect Zaha Hadid. We beginnen dan met een korte theoretische introductie. Hierna gaan we op pad en doen verschillende architectonische plekjes aan die Antwerpen rijk is. Je krijgt zowel tips voor de fotografie van de buitenkant als de binnenkant van een gebouw.

Voor deze workshop dien je minimaal te beschikken over de basiskennis van de fotografie zoals diafragma, sluitertijden en ISO. Je neemt je eigen camera, objectieven en een stevig statief mee.

Een extra onderdeel van deze workshop dat je enkele foto’s opstuurt en daar kritiek op krijgt.

De workshop duurt van 10:30 tot 16:30-17:00 en is inclusief een drankje aan het begin en het einde. De lunch, vervoer naar de locatie en eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Nieuwe data voor deze workshop volgen spoedig!

Details over de workshop architectuur

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?
Neem in ieder geval een groothoeklens mee en als je hebt ook een kleine telelens. Als je een tilt-shift lens bezit dan neem je die ook mee. Een goed statief is onmisbaar.  Neem ook een extra batterij mee en een reserve geheugenkaartje. Als je hebt neem je een afstandbediening mee.

Wat behandelen we?
Gebruik van de techniek van de camera, gebruik van een tilt-shift lens en gebruik van het statief. Maar ook welke lichtomstandigheden ideaal zijn, wat je doet met de verschillende weersomstandigheden maar ook hoe je een goede compositie maakt.

Wat zijn de tijden van de dag
We starten om 10:00 en eindigen rond 16:00-16:30

Wat zijn de kosten van deze workshop?
Deze workshop kost €219,- en dat is inclusief een drankje en een lunch. De workshop vindt plaats bij minimaal 4 deelnemers en er doen maximaal 8 deelnemers mee. Hierdoor is garantie voor voldoende aandacht per deelnemer.

Heb je alsnog een vraag?
Stel hem dan aan me via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

Nieuw data volgen in 2021

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops? Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft meer dan 14 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. Deze masterclass wordt verzorgd door Jan de Carpentier van Limit Fotografie. Jan de Carpentier is sinds 1987 professioneel fotograaf met een passie voor Architectuur en culinaire fotografie.