MASTERCLASS FINE ART

Ontwikkel jouw artistieke fotografie met deze masterclass Fine Art

Tijdens deze masterclass gaan we in de voetsporen van de Hollandse meesters zoals zoals Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer. Niet voor niets zijn musea over de hele wereld op zoek naar de meesterwerken van deze kunstschilders. Deze werken zijn onder andere een inspiratiebron voor de Fine Art. Met behulp van dit licht, maar ook hulpmiddelen zoals accessoires en Photoshop manipulatie maak jij exact het beeld dat je voor ogen hebt, net zoals de Hollandse meesters dat deden in hun schilderijen. 

Tijdens deze masterclass doen we dat in de studio van Kaat Stieber. We werken met zowel met bestaand daglicht als studiolicht. Het studiolicht houden we bewust simpel, de zogenaamde one-light techniek. 

Deze masterclass is uitermate geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een eigen stijl en een portfolio boost willen. Na deze masterclass kan je daar gelijk mee aan de slag.  

Reserveer snel je gelimiteerde plaats.

Iedere masterclass heeft een beperkt aantal plaatsen. Op dit moment zijn helaas alle masterclasses vol. Op dit formulier kan je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden als er nieuwe data beschikbaar zijn voor deze masterclass.

masterclass Fine Art zaterdag 22 april 2023 (VOL!)
masterclass Fine Art zaterdag 3 juni 2023

De masterclasses van Kaat zijn altijd snel vol.

Is alles weer vol? Of komende de dagen jou niet uit? Geef je contactgegevens op via dit formulier. Als er dan nieuwe data gepland zijn, krijg je een bericht. Komt er door een annulering een plaats vrij, dan nemen we als eerste contact op met de mensen op deze lijst.

De docent voor deze masterclass: Kaat Stieber

Als je het over Fine Art fotografie hebt, dan heb je het over Kaat Stieber. HeelHollandFotografeert is dan ook trots om Kaat als docent te mogen verwelkomen voor deze masterclass. 

Kaat Stieber Exposeert wereldwijd, heeft meerdere internationale awards en publicaties  op haar naam staan. Haar werk wordt verkocht in verschillende galerieën in Nederland en New York en op kunstbeurzen in verschillende landen.

Elke foto die zij maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Elke foto bouwt zij haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt.

Pas als de foto lijkt op het oorspronkelijke verhaal in haar hoofd, is ze tevreden.Kaat Stieber is de winnares van de ‘Grote Paul’ Fotoprijs. Prominente fotografen zoals Paul Huf, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Rineke Dijkstra, en Stephan Vanfleteren hebben deze prijs in het verleden ontvangen.

Masterclass Fine Art

Leren fotograferen zoals de Hollandse meesters vandaag de dag zouden doen? Je leert het tijdens deze intensieve masterclass.

In de studio van Kaat in Rotterdam beginnen we de dag met een korte presentatie waarbij verschillende onderwerpen en technieken worden behandeld. belangrijk is om te weten wat een portret onderscheidend maakt. En wat maakt een foto tot een hedendaags fotografisch kunstwerk, fine art.

De groep is bewust klein, maximaal 5 deelnemers. Op deze manier garanderen we dat je de juiste begeleiding krijgt.

Tijdens deze masterclass is een model aanwezig. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende exclusieve kostuums en handgemaakte hoofdtooien. maar we gebruiken ook eenvoudige stoffen en pure materialen om nog meer de oude meesters te benaderen met gebruik van het licht. Tijdens de masterclass leer je te experimenteren met het licht. We gebruiken zowel daglicht als eenvoudige studio opstellingen. Natuurlijk leer je ook om je model zo aan te sturen dan je exact dat karakteristieke portret krijgt dat je in je gedachten hebt.

Na de luxe lunch gaan we nog een keer fotograferen met de modellen in nieuwe opstelling.

Na de tweede fotoshoot bespreken we de gemaakte foto’s en maken we een start met de nabewerking. Voor de nabewerking gebruiken we het programma Photoshop. Kaat laat zien hoe je in Photoshop retoucheert. Maar zeker het nabewerken én accentueren van de belichting is van belang om het kenmerkende schilderachtig effect te krijgen.

Tijdens deze masterclass kijk je mee met de nabewerking van Kaat. Je krijgt een video van deze nabewerking thuisgestuurd, zodat je tijdens deze masterclass je echt kan concentreren op de bewerkingen. Zo kan iedereen in zijn eigen tempo en omgeving nabewerken.

Details over deze Masterclass

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?
Neem je camera en lenzen mee en zorg voor voldoende geheugen en een volle batterij.

Wat is de minimale kennis om mee te doen?
je hebt de basiskennis van de fotografie nodig. Je weet hoe je je camera in kan stellen en hoe diafragma, ISO en sluitertijd werkt. Je hebt in ieder geval zin om mee te doen, je wilt graag leren en doen.

Wat zijn de tijden van de dag?
De dag start om 10:00 en zal rond 16:00 eindigen.

Waar wordt deze masterclass gehouden?
De workshop wordt gegeven in de studio van Kaat Stieber in Rotterdam. De studio is makkelijk te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoeveel deelnemers zijn er bij de masterclass ?
Er doen maximaal 5 deelnemers mee.

Is er een model aanwezig?
Ja, er is minimaal één professioneel model aanwezig. De foto’s die je maakt tijdens de dag mag je gebruiken voor je persoonlijke portfolio en gebruiken op social media. Het is niet de bedoeling dat je de foto’s op een commerciële manier gebruikt.

Heb je alsnog een vraag?
Stel hem dan aan me via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

masterclass Fine Art zaterdag 22 april 2023 (VOL!)
masterclass Fine Art zaterdag 3 juni 2023

Wat is inclusief in deze masterclass Fine Art Fotografie?

  • Intensieve begeleiding door Kaat Stieber

  • Gebruik van de studio met daglicht én studio lampen

  • Toegang tot een besloten community voor het delen van de resultaten

  • Video van de nabewerking en retoucheren

  • Gebruik van verschillende accessoires en styling

  • Drankjes en luxe lunch tijdens de masterclass

  • Na enkele weken maakt Kaat een video waar ze de resultaten bespreekt

  • Sowieso een geweldige dag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

In één woord perfect

Ik heb vandaag ontzettend genoten en geleerd van de masterclass. De verzorging in een woord PERFECT ondanks de opstart strubbelingen. De manier van het geven van de in en outs van fine art fotografie was erg duidelijk en verhelderend.
Inhoudelijk was het erg leerzaam met name de na bewerking in photoshop was van toevoegende waarde voor mij. Mede door de groepsgrootte was erg fijn.
Ik zal zeker deze masterclass aanraden aan mijn mede studenten en collega’s fotografen.

Erry

Cijfer 9,5 / 5 sterren.

Ik vond de masterclass weer een leerzaam ervaring en we hadden een leuke en kleine groep, waardoor iedereen voldoende aandacht kreeg. Voor mij was zeker de Photoshop sessie met de aanpassingen per laag weer een eyeopener. Die kennis was volledig weggezakt en opnieuw aangevuld met nieuwe mogelijkheden. De locatie is schitterend en goed bereikbaar met de auto. Verzorging was super met een heerlijke lunch. Cijfer 9,5 / 5 sterren.

Steven

Leerzaam en goed verzorgd.

Wat een leerzame en goed verzorgde workshop heb ik gevolgd! De Workshop Door Kaat Stieber is echt een eye-opener zowel fotografisch als fotoshop bewerking. Ook de portfoliobespreking is van toegevoegde waarde!

Annette

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé masterclass is waar je echt wat leert!

Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft sinds 2007 ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. In dit geval wordt deze masterclass verzorgd door Kaat Stieber. Kaat Stieber is een autoriteit in de Fine Art Photography. Zij exposeert op verschillende plaatsen, wordt vertegenwoordigd door verschillende galleries én heeft vele awards op haar naam geschreven. Dé juiste persoon voor het verzorgen van deze masterclass.