MASTERCLASS FOOD FOTOGRAFIE & FOOD STYLING

Een goede food foto is een ware creatie. In deze masterclass leer je alles om jouw food foto’s naar een hoger level te tillen.

Tijdens deze masterclass, die wordt gehouden in de prachtig gerenoveerde bakkerij van de Veldkeuken op het Landgoed Amelisweerd bij Utrecht, leer je hoe je eten goed en origineel op de foto zet. We laten je zien dat je al met daglicht en een paar simpele accessoires gerechten prachtig kunt fotograferen.

We gaan vooral in op zaken als het mooiste licht en een goede styling en compositie. Maar we besteden ook aandacht aan camera-instellingen, lenzen en de nabewerking van een foto.

Deze masterclass is uitermate geschikt voor startende fotografen die van eten en koken houden. Misschien heb je een food blog of wil je er één beginnen? Of heb je een eigen bedrijfje waarvoor je aantrekkelijke foto’s van eten wilt maken? Of wie weet loop je al een tijdje rond met plannen voor het maken van een eigen kookboek? Na het volgen van deze masterclass kun je direct aan de slag.

De locatie van deze masterclass is de Veldkeuken in landgoed Ameliswaard nabij Utrecht. Niet alleen is dit een mooie locatie om deze masterclass te beleven, het eten is er ook geweldig. Dus je gaat niet met een lege maag naar huis. 

masterclass food en styling

Reserveer snel je gelimiteerde plaats.

Tot nader bericht is deze masterclass niet gepland. Dat heeft alles met de Corona te maken. Zie het bericht bovenaan de pagina.

Vul dit formulier in om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwe data. je weet dan als eerste als er een nieuwe datum gepland is.

De docenten voor deze masterclass: Tal Maes en Femke de Winter

Als er twee mensen zijn die een masterclass over eten kunnen verzorgen dan zijn het Tal en Femke wel. 

Tal begon haar food carrière als recept- en tekstschrijver bij onder andere Albert Heijn en ELLE Eten. Jarenlang maakte ze foto’s en recepten voor het culinaire tijdschrift ELLE Eten en schreef en fotografeerde ze ook het kookboek ELLE Eten Hitparade. Ze werkte enkele jaren als freelance food fotograaf voor De Natuurwinkel en momenteel is ze vaste freelance food fotograaf voor Udea (Ekoplaza). Ze maakte food foto’s voor verschillende (kook)boeken, waaronder haar eigen Kitchen Table Food, Relax Mama! en Zo Zondag. Zie voor haar werk ook www.talmaes.nl en haar blog www.kitchentablefood.nl.

Elle Eten cover

Femke werkt al jaren in de bakkerij van de Veldkeuken en maakte het succesvolle kookboek De Veldkeuken, dat in 2015 werd bekroond met ‘Beste kookboek van het jaar’. Ze volgde de fotoacademie in Amsterdam. In haar food foto’s is ze veelal op zoek naar bijzonder licht. Ze maakt graag gebruik van zonlicht, maar ook van schilderachtig licht in haar ‘eetbare’ stillevens. Ze is momenteel druk bezig met het maken van een tweede Veldkeuken kookboek, dat naar verwachting in het najaar van 2020 uitkomt.

Veldkeuken cover

Masterclass Food Fotografie & Food Styling

Wil je leren hoe je eten nu eens echt mooi op de foto kun zetten? Tijdens deze intensieve masterclass laten we je zien dat jij het ook kunt!

In de mooie bakkerij van de Veldkeuken op het prachtige Landgoed Amelisweerd beginnen we de dag met een korte presentatie waarbij verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor food fotografie aan de orde komen. Van geschikte lenzen, tot licht, styling, kleurgebruik en compositie, het komt allemaal aan bod. We doen meteen ook wat handige tips & tricks voor het koken en de styling uit de doeken en laten zien wat er wel en niet werkt bij het fotograferen van eten. Uiteraard doen we dit lekker met een koffie, thee en zelfgebakken taarten en koekjes, die we ook meteen gebruiken voor de eerste foto.

De groep is bewust klein, maximaal 10 deelnemers. Op deze manier garanderen we dat je de juiste begeleiding krijgt. De deelnemers worden opgedeeld in kleine groepjes, zodat je samen kunt werken aan een setting.

Tijdens deze masterclass is alles aanwezig voor het fotograferen en stylen van prachtige food foto’s. We zorgen voor genoeg sfeervolle, natuurlijke props (servies, bestek, doekjes, glazen etc), onder- en achtergronden, plus accessoires die handig zijn bij styling. Ook zorgen we dat er mooie natuurlijke gerechten te fotograferen zijn. Heb je een eigen gericht dat je graag op de foto wil zetten? Neem het mee!

Je leert experimenteren met het licht. We laten je zien wat hard en zacht licht met een foto doet. En ook hoe je licht kunt manipuleren met reflectieschermen en een diffuser. We werken bij voorkeur bij daglicht, maar er is ook een eenvoudige studio-opstelling met daglichtlamp voor wie het leuk vindt om daar mee aan de slag te gaan.

Na een heerlijke lunch met het ambachtelijk gebakken brood van de Veldkeuken, zelfgemaakte salades en meer, gaan we aan de slag met de tweede food foto. Dit keer zetten we de hartige lunchgerechten op de foto. De deelnemers kunnen zoveel composities en foto’s maken als de tijd toestaat. Wij lopen rond om iedereen zoveel mogelijk te begeleiden.

Aan het einde van de middag bespreken we de foto’s. Ook zullen we kort aandacht besteden aan de nabewerking van food foto’s in Lightroom. We laten zien hoe je met een paar eenvoudige handelingen food foto’s in Lightroom naar een hoger plan kunt tillen.

Na de masterclass krijg je een uitgebreid eboek thuisgestuurd, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen en je een goede houvast hebt bij het maken van je eigen geweldige food foto’s.

Details over deze Masterclass

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met ons op.

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?
Neem je camera en lenzen mee en, als je hebt, ook een statief. Zorg voor een lege geheugenkaart en een volle batterij.

Wat is de minimale kennis om mee te doen?
Het is handig als je enige basiskennis hebt en weet hoe je je camera in Manual kunt gebruiken. Hoe je je camera in kan stellen en hoe diafragma, ISO en sluitertijd werken. Zelfs met minimale basiskennis helpen we je om toch die mooie food foto’s te maken.

Waar wordt deze masterclass gehouden?
De masterclass wordt gegeven in de gerenoveerde bakkerij van de Veldkeuken op het landgoed Amelisweerd, vlakbij Utrecht. Het landgoed is met de auto makkelijk te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de bakkerij. Kom je met het Openbaar Vervoer? Er stopt een bus voor de ingang van het landgoed.

Welke dag, welke tijd?
De dag start om 10:00 en zal rond 17:00 eindigen. De masterclasses worden op zondagen gegeven, omdat de bakkerij dan dicht is.

Wat zijn de kosten van deze masterclass?
Deze workshop kost €229,- en dat is inclusief koffie en thee gedurende de dag, zelfgebakken taarten en een heerlijke uitgebreide lunch. Bovendien krijg je na afloop een gratis eboek. De masterclass vindt plaats bij minimaal 5 deelnemers en er doen maximaal 10 deelnemers mee.
Let op! Er is een vroegboekkorting voor deze masterclass! Boek je vóór 1 april 2020, dan kost deze masterclass slechts €199,-

Zijn er genoeg styling spullen aanwezig?
Ja, wij zorgen dat er genoeg aanwezig is om je creatief uit te leven op een prachtige food foto die niet onder doet voor een food foto uit een magazine of kookboek. Je mag de foto natuurlijk gebruiken voor je persoonlijke portfolio en op social media.

Heb je nog een vraag?
Neem dan via het contactformulier contact met ons op en je krijgt snel antwoord.

Wat is inclusief in deze masterclass Food Fotografie en Food styling

  • Intensieve begeleiding door Tal Maes en Femke de Winter, twee echte experts in deze tak van fotografie

  • Mooie gerechten om te fotograferen (en te eten).

  • Gebruik van verschillende styling spullen tijdens de masterclass

  • Advies over de beste apparatuur, gebruik van licht, compositie en kleur

  • Tips voor het bereiden van eten om het er nog aantrekkelijker uit te laten zien

  • Drankjes, zelfgebakken taarten en een luxe lunch tijdens de masterclass

  • Bespreking van de gemaakte foto’s en advies over bewerking van die foto’s

  • Na afloop ontvang je en uitgebreid ebook met daarin veel tips en trucs over food fotografie en food styling

  • Sowieso een geweldige dag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé masterclass is waar je echt wat leert!

Mischa de Muynck, de oprichter van HeelHollandFotografeert heeft ruim 12 jaar ervaring als fotografiecoach en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. In dit geval wordt deze masterclass verzorgd door Tal Maes en Femke de Winter. Beide zijn experts in de Food Fotografie en Food Styling. Ze hebben prijswinnende boeken gemaakt en zijn beide dagelijks met deze tak van fotografie bezig.