MASTERCLASS LANDSCHAPSFOTOGRAFIE IN MARKEN

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Dat je door een mooi gebied loopt en dat het licht van de ondergaande zon het landschap lijkt te betoveren. Er zijn prachtige kleuren in de lucht en je geniet van de sfeer.

Graag wil je dit beeld op een foto vastleggen. Als herinnering voor later en om iets van je enthousiasme over te dragen op anderen.

Je hebt wel enige ervaring in het fotograferen maar je hebt het gevoel nog niet het maximale uit je camera te halen. De techniek vind je soms nog lastig en er ontbreekt iets in je foto’s. In de masterclass Landschapsfotografie neemt landschapsfotograaf Arnoud van de Weerd je mee naar Marken om daar je kennis en kunde bij te spijkeren en je fotografie naar een nog hoger plan te tillen.

masterclass Arnoud van de Weerd

Reserveer snel je gelimiteerde plaats.

Iedere masterclass heeft een beperkt aantal plaatsen. Wil je verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan snel je plaats. Op dit moment is deze masterclass nog niet gepland. We gaan snel proberen een nieuwe datum te vinden. Je kan jezelf middels onderstaande link al opgeven voor vrijblijvende interesse in deze masterclass.

De docent voor deze masterclass: Arnoud van de Weerd

Voor dag en dauw gaat hij uit bed om de mooiste foto’s te maken in heel Nederland en daarbuiten. Arnoud is één van de meest getalenteerde landschapsfotografen

Arnoud van de Weerd (1978) vindt het heerlijk om met zijn camera buiten te zijn. Daar maakt hij vooral landschapsfoto’s, stadsgezichten en foto’s met een lange sluitertijd. De verwondering voor zijn omgeving probeert hij vast te leggen door zaken als compositie, kleur en lichtval op een mooie manier te combineren.

Rondom zonsopkomst en zonsondergang is het licht vaak het mooist, vandaar dat hij er dan vaak op uit trekt. Zijn ervaringen verwoordt hij in artikelen op diverse internetfora en zijn foto’s zijn gepubliceerd in enkele fotobladen en leerboeken. Voor HeelHollandFotografeert verzorgt Arnoud ook de online cursus landschapsfotografie.

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

Deze masterclass is bedoeld voor de fotograaf met basiskennis over sluitertijd, diafragma en ISO.

De groep is bewust klein (minimaal 3 en maximaal 6 personen). Hierdoor is een intensieve begeleiding gegarandeerd.

Je beschikt over een camera die handmatig ingesteld kan worden (Een digitale spiegelreflex of een systeemcamera kan dat altijd en vaak kan dat ook wel met een compact camera, twijfel je, stuur me dan een bericht). Verder heb je een statief nodig. Een afstandsbediening en grijsfilters zijn optioneel.

Tijdens de masterclass verplaatsen we ons op het eiland Marken te voet. Daar heb je een redelijke conditie voor nodig. Verder is het handig om je voor te breiden op de weersomstandigheden en te zorgen voor goede stevige en waterdichte (wandel)schoenen.

Programma van de Masterclass

De masterclass start om 14:00 uur in de haven van Marken.

Na ontvangst met koffie/thee en gebak, wandelen we in 30 tot 40 minuten naar vuurtoren het Paard van Marken. Hier is er volop tijd om verschillende foto’s te maken en gaan we in op zaken als fototechniek en het bepalen van je compositie. Hierna wandelen we in circa 25 minuten over de dijk terug richting de Rozewerf waar er gelegenheid is om de bekende ijsbrekers te fotograferen. Deze locatie leent zich bij uitstek om in te gaan op het gebruik van grijs- en grijsverloopfilters.

Vervolgens lopen we terug richting de haven (circa 15 minuten) waar we kunnen genieten van een diner. Na het diner gaan we in de haven de zonsondergang fotograferen. Er is veel afwisseling in onderwerpen, bouwwerken en uitzichten zodat we zelfs tot in het blauwe uur door kunnen fotograferen.

De dag ronden we omstreeks 21:30 uur af.

Details over deze Masterclass

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?
Neem je camera en lenzen (bij voorkeur een groothoek vanaf 18 mm bij een APS-C camera of 24 mm bij een fullframe camera, maar liever nog meer groothoek) mee en zorg voor voldoende geheugen en een volle batterij. Ook neem je een statief mee.

Wat is de minimale kennis om mee te doen?
je hebt de basiskennis van de fotografie nodig. Je weet hoe je je camera in kan stellen en hoe diafragma, ISO en sluitertijd werkt. Je hebt in ieder geval zin om mee te doen, je wilt graag leren en doen.

Wat zijn de tijden van de dag?
De dag start om 14:00 en zal rond 21:30 eindigen. De masterclass is inclusief een diner.

Waar wordt deze masterclass gehouden?
De workshop wordt gegeven op het voormalige eiland Marken. De startplaats is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. De kosten van parkeren bedragen €3,- per uur met een maximum van €9,-

Wat zijn de kosten van deze masterclass?
Deze workshop kost €199,- en dat is inclusief koffie en thee bij de start en een uitgebreid diner. De masterclass vindt plaats bij minimaal 3 deelnemers en er doen maximaal 6 deelnemers mee.

Heb je alsnog een vraag?
Stel hem dan aan me via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

Wat is inclusief in deze masterclass Landschapsfotografie?

  • Intensieve begeleiding door Arnoud van de Weerd

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak

  • Een 3-gangen diner met twee drankjes

  • Heel veel handige tips van Arnoud om je fotografie naar een nog hoger niveau te tillen.

  • Sowieso een geweldige dag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

Ik vond de masterclass geweldig. Ik heb heel veel geleerd. De indeling van de dag was uitstekend. De info vooraf ook. Het eten en drinken was ook uitstekend en prima verzorgd. Vooral het diner overtrof mijn verwachtingen. Al met al dus een heel geslaagde dag.

Dijon

Hierbij wil ik jullie nogmaals hartelijk dank zeggen voor afgelopen zaterdag. Ik heb een hele leuke dag gehad. Het gezelschap was prima, de uitleg en begeleiding uitstekend en de verzorging meer dan prima.

 

Antsje

Het was een intensieve maar leuke dag. Ik heb veel geleerd, vooral mijn camera beter ontdekt. 

Jacqueline

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé masterclass is waar je echt wat leert!

Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft ruim 12 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. In dit geval wordt deze masterclass verzorgd door Arnoud van de Weerd. Arnoud is gespecialiseerd in landschapsfotografie en is dé juiste persoon voor het verzorgen van deze masterclass.