Online cursus flitsen met de reportageflitser

Flitsen, veel mensen denken dat dat moeilijk is. Maar wees gerust! na deze cursus weet jij exact hoe licht zich gedraagt en hoe je het flitslicht ‘kan temmen’. Je gebruikt je opzetflitser zowel op als van de camera af en weet eigenlijk altijd het licht te manipuleren. Zo zorg jij altijd voor het beste licht in je foto.

In deze cursus leer je hoe je het beste uit je externe of opzetflitser haalt.

De basis is belangrijk!

We starten met de basis, de theorie van het licht. Want als je weet hoe licht zich gedraagt, maak je daar goed gebruik van. Je leert over intensiteit, kwaliteit en kleur van het licht. Hoe zet je het licht naar je hand? De zeer gewaardeerde workshop flitsen die ik al jaren verzorg is de basis van deze online cursus.

Zonder flitsZelfde locatie, maar nu met flits

Moeilijk? Dacht het niet!

Veel mensen denken dat flitsen moeilijk is? En dat je er dure apparatuur voor nodig hebt, en grote studio’s. Ik laat je zien dat de reportageflitser of opzetflitser een geweldige manier is om kwalitatief prefect licht te maken. En we gebruiken huis- tuin en keukenzaken om dat licht nog mooier te maken. Simpel is het devies. Zodat iedereen dit toe kan passen en geweldige flitsfoto’s maakt.

Een online cursus met EXTRA’S!

Nadat je ingeschreven bent krijg je van mij een envelop thuis. In die envelop zit niet alleen een fotografie spiekbriefje maar ook een kleurenfilter. Dat filter is een perfecte aanvulling op je flitser zodat het licht van die flitser een stuk aangenamer is.

Na de basis van het licht gaan we aan de slag met de flitser. Ik laat je zien hoe je de flitser optimaal gebruikt zonder dat je foto’s er ‘zo geflitst’ uitzien. Op welk moment gebruik je de flitser buiten en hoe stel je hem dan in? Hoe gebruik je de flitser binnen en wat kan je met de high-speed opties, het gebruik van flitsen op het 1e en 2e gordijn? Maar je leert ook wat de invloed is van diafragma, ISO en sluitertijd op de flitsfoto.

Inclusief uitgebreide instructie over Strobist fotografie:

Als we deze zaken achter de rug hebben en dus de flitser goed gebruiken in de TTL modus halen we de flitser van de camera af. We gaan draadloos flitsen (ook wel strobist of off-camera flash genoemd).

Dit doen we helemaal manueel. Niet dat niet simpeler kan, maar juist door dit helemaal manueel te doen leer je de camera en de flitser nog beter beheersen. Natuurlijk wordt dit uitgebreid ondersteund met uitgebreide instructies en voorbeelden. Niet alleen gaan we aan de slag met een portret, maar ik laat je ook zien hoe je producten mooi op de foto zet met een externe flitser. Vanzelfsprekend krijg je een goede instructie over de materialen die beschikbaar zijn en die je nodig hebt.

De voorbeelden die je ziet zijn niet onnodig ingewikkeld. Het is juist een simpele opzet en de elementen worden stap voor stap uitgelegd. Op deze manier ontwikkel je zelf het gevoel en de kennis om zaken zelf, als je daar behoefte aan hebt, complexer te maken. Zodra je de basis beheerst, kan je echt alle kanten uit met deze kennis.

Voorbeelden van wat er voorbij komt (klik voor groter):

Wat leer je in deze online cursus

 • Wat is de basis van licht en flitslicht
 • Hoe werkt de flitser in TTL mode
 • Hoe meng je bestaand licht met flitslicht
 • Invloed van sluitertijd, diafragma en ISO op het flitslicht
 • High speed flash en flitsen op het eerste en tweede gordijn
 • Hoe haal je de flitser van je camera af (strobist)

Dit allemaal in duidelijke video’s en demo’s die stap voor stap worden uitgelegd.

Volg deze cursus in je eigen tempo!

Je volgt deze online cursus in je eigen tempo. En je hebt zo langs als je wilt toegang tot de online video’s. Wil je het dus een keer terugkijken, geen probleem.

Wat heb je nodig om deze online cursus te volgen?

Je hebt een spiegelreflexcamera of een systeemcamera nodig en een externe flitser. Die externe flitser moet een TTL functie hebben. Twijfel je over of je camera en/of flitser geschikt is. Stuur me een bericht en ik kijk even met je mee en geef je eventueel advies over aan te schaffen zaken.

Wat kost deze online cursus?

Deze cursus kost slechts €79,-. Daar krijg je de complete cursus voor én ik stuur je een handige kleurenfilter én spiekbriefje toe. Je hebt standaard 3 jaar toegang tot de gehele cursus, maar op verzoek krijg je zo vaak als je wilt een gratis verlenging. Eigenlijk onbeperkt dus. 

Tegen een geringe meerprijs van €8,- krijg je ook nog een extra set kleurenfilters met bevestigingsmateriaal thuisgestuurd. De prijs van deze set bedraagt normaal €11,95 als je ze later besteld via deze link.

Online cursus flitsfotografie inclusief extra set kleurengels

87onbeperkte toegang
 • De complete online flitscursus
 • Ruim 3 uur videomateriaal met verschillende leuke uitdagingen
 • Inclusief een uitgebreide set kleurengels om je flitsfoto’s te voorzien van leuke kleuren (normale prijs van deze set is €11,95)
 • Vragen tijdens de cursus? Stel ze en je krijgt snel antwoord!

Online cursus flitsfotografie

79onbeperkte toegang
 • De complete online flitscursus
 • Ruim 3 uur videomateriaal met verschillende leuke uitdagingen
 • Een handig spiekbriefje en één handige kleurengel thuisgestuurd
 • Vragen tijdens de cursus? Stel ze en je krijgt snel antwoord!

Gratis proeflessen

Natuurlijk wil je weten hoe het zit met deze cursus voordat je je centen uitgeeft. Ga naar deze cursus op mijn speciale online leren platform en je ziet bij deze cursus verschillende gratis onderdelen. Je kan deze op je gemak bekijken en zo een idee krijgen van de inhoud van de cursus.

Wat maakt deze cursus anders dan andere online cursussen?

Ik weet het. Er zijn meer online cursussen beschikbaar…

Waarom zou je dan voor deze kiezen?
Ik verzorg al meer dan 14  jaar cursussen en workshops. Niet alleen aan amateurs, maar ook aan vergevorderde professionals. Ik weet wat mensen moeilijk vinden, waar ze op struikelen. En ik wete hoe je dat struikelen kan benutten. Ik behoed je voor het struikelen, maar struikel je toch, dan weet je hoe het komt én hoe je het oplost. En met name dat laatste is zo uniek aan mijn manier van lesgeven.

WAT VINDEN DEELNEMERS VAN DEZE FLITSCURSUS?

Duizenden mensen hebben inmiddels cursussen gevolgd bij HeelHollandFotografeert. Niet voor niets scoort HeelHollandFotografeert een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot

Zeer duidelijk

Zeer duidelijke en interessante cursus. Alles komt aanbod om zelf aan de slag te gaan.
Vooral de uitleg wat licht doet was voor mij zeer interessant, ook de korte voorbeelden video’s.
prima cursus

Jozef

Een aanrader

Deze cursus flitsen brengt op begrijpelijke en eenvoudige wijze de basis principes van het flitsen bij.
Ik begrijp nu veel beter de werking van het licht! Een aanrader.

Marjon

Duidelijk uitgelegd

Ik heb de workshop flitsen gevolgd. Ik ben er veel wijzer uit geworden, alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd . Ook goed dat je nog een hele tijd kan terug kijken. Top! Ik ga er zeker nog volgen .

Caroline

Over Mischa en HeelHollandFotografeert

Zelf fotografeer ik al heel lang. Ik heb de kunstacademie afgerond én geef al sinds 2007 fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben inmiddels met veel plezier een cursus, workshop of fotovakantie bij mij gevolgd. De jaren van ervaring in de fotografie én het les geven daarin hebben ook mij veel geleerd.

Mijn begin en mijn fouten met licht
Ook ik ben ooit begonnen met fotografie en met flitsen. En ook bij mij waren de foto’s plat en hard. Mijn toenmalige docent adviseerde lichtsterke lenzen aan te schaffen. Fijn advies qua lens, maar niet qua licht. Ik kwam er namelijk achter dat licht een foto maakt. En als je dat licht kan manipuleren, kan helpen, je foto’s een stuk beter worden. Dat dus!