Wil jij een Lightroom-BAAS worden?

Wil jij Lightroom leren beheersen?
Wil jij nooit meer foto’s kwijtraken?
Wil jij in korte tijd je foto’s echt beter maken?

Deze online cursus gaat je dat allemaal (en nog heel veel meer) leren. Een cursus met ruim 90 video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe Lightroom werkt. Maar ook hoe je Lightroom een deel van het werk voor jou kan laten doen en hoe je zaken automatiseert. Als je Lightroom goed beheerst, dan ben je veel minder tijd kwijt aan het beheren en bewerken van je foto’s. Je houdt dus tijd over!

In deze online cursus leer je echt alles van Lightroom en fotobewerking. Alle onderdelen komen aan bod en met de proeffoto’s kan je meedoen met de lessen. Natuurlijk leer je om je foto’s perfect te bewerken, maar niet alleen dat. We gaan diep in op de bibliotheek. Hoe zorg je er voor dat je je foto’s goed opslaat en nooit meer kwijt raakt. Aan het einde van deze cursus zijn jij en Lightroom goede vrienden en ga je effectief en efficiënt om met je foto’s!

Ik verzorg deze cursus en ik ben Mischa van HeelHollandFotografeert. En ik wordt niet voor niets de Lightroomdokter genoemd!

Let op! Ik gebruik in deze cursus Adobe Lightroom Classic. Deze cursus kan je ook volgen als je Lightroom 5 of 6 gebruikt. Verderop meer uitleg over deze versies.

Hoe zit dat met deze cursus?

Deze cursus bouwen samen in delen op. Er zijn ruim 90 video’s en dat is ruim 11 uur aan materiaal. Je start met de bibliotheek om je foto’s in Lightroom te krijgen en gaat ze vervolgens bewerken. Iedere functie wordt uitgelegd in een video en die video’s kijk je zo vaak als je wilt terug.

De video’s bekijk je in je eigen tijd en eigen tempo. Standaard heb je 3 jaar toegang tot de cursus, maar op verzoek krijg je gratis (!) verlenging zo vaak als jij nodig hebt.

Wat kost deze cursus?

Deze overcomplete online kost €99,-. Daarvoor krijg je onbeperkte toegang tot deze cursus van ruim 11 uur video. Alle aspecten van Lightroom worden uitgebreid uitgelegd.

Verderop meer informatie over enkele gratis proeflessen

Voor de professionele fotograaf en de amateur

Lightroom is een geweldig programma voor zowel de professionele als de amateur fotograaf. Je kan je duizenden foto’s perfect beheren. Niet alleen op je eigen computer, maar ook op je externe harde schijven of NAS.

Lightroom bewerken

Geen zorgen meer over het beheer van je foto’s

Als je Lightroom beheerst dan weet je hoe fijn dit programma is. Lightroom zorgt er voor dat je foto’s op een goede plaats staan. Dat ze een logische naam hebben en voorzien zijn van trefwoorden. Ben je wel eens een foto kwijt of moet je lang zoeken om je foto’s terug te vinden? Niet meer als je Lightroom gebruikt. De zoek-methodes van Lightroom die je in deze cursus leert zorgen er voor dat je niet langer zoekt, maar vindt!
Als Lightroomdokter help ik vaak mensen waar het mis is gegaan. Foto’s zijn niet meer terug te vinden, de catalogus is een zooitje of men is uren en uren bezig omdat de gebruikers niet weten hoe Lightroom werkt. Na deze cursus gaat dat jou zeker niet overkomen. Jij bent de baas over Lightroom en je hebt tijd over voor leuke dingen zoals nog meer fotograferen!

Snel, effectief en efficiënt bewerken van je foto’s.

Het bewerken van de foto’s gaat razendsnel. De verschillende hulpmiddelen zorgen er voor dat je meer foto’s tegelijk kan bewerken en kleine aanpassingen kan doen om iedere foto perfect te krijgen. We bekijken ieder onderdeel van Lightroom en je weet aan het einde exact op welke manier je het beste uit je foto kan halen.

Welke versie van Lightroom heb ik nodig?

Welke versie van Lightroom heb je nodig?

Het is verwarrend, er zijn meerdere versie van Lightroom. In deze cursus gebruik ik Adobe Lightroom Classic. Maar de cursus is ook geschikt als je Lightroom 5 of Lightroom 6 nog gebruikt. Die versies hebben iets minder functies en tijdens de cursussen leg ik uit wat de verschillen zijn.

Op mijn online leren platform staat deze Lightroom cursus en je ziet ook welke lessen er in deze cursus beschikbaar zijn. En voordat je de cursus boekt kan je verschillende gratis lessen staan die je kan volgen om een idee te krijgen van de cursus. De tweede gratis les is er eentje waar ik de verschillen uitleg tussen de verschillende functies en welke geschikt zijn. Als je dus twijfelt of je de juiste versie hebt, bekijk dan deze gratis les!

Wat leer je in deze complete online cursus Lightroom?

Je hebt al wat hierboven gelezen, maar hier zet ik nog even een klein overzicht. Er zijn ruim 90 overzichtelijke video’s. Werkelijk alles van Lightroom wordt behandeld zodat jij straks zelf kan kiezen welke manier van organiseren en bewerken voor jou de beste manier is.

 • Organiseer je foto’s direct al bij het importeren
 • Leer werken met de bibliotheek en weet hoe je je foto’s kan verplaatsen, bijvoorbeeld naar een externe harde schijf
 • Je weet hoe je je foto’s terug kan vinden
 • Leer je foto’s perfect bewerken
 • Leer je foto’s in batch (meerdere foto’s tegelijk) te bewerken
 • Retoucheren van je foto’s
 • Zorg dat je foto’s op een perfecte manier bij een afdrukcentrale of een klant terecht komt.
 • Inclusief sneltoetsen spiekbrief
 • Je leert aan de hand van video’s die je meerdere malen en op verschillende apparaten terug kan kijken.
 • Je kan studeren op je eigen tempo en in je eigen tijd
 • Volledig Nederlands gesproken
 • Direct starten na aanmelding

Wat kan je verwachten qua resultaten van het bewerken van foto’s in Lightroom?

Van een goede foto naar een hele goede foto, dat is mogelijk met Lightroom. En je doet dat in seconden!

Lightroom bewerken

Aan het einde van deze online cursus Lightroom beheers jij Lightroom compleet! Je weet hoe je je foto’s beheert, raakt geen foto’s meer kwijt in die grote berg én kan ze met gemak bewerken. Geen uren meer bezig zijn aan een fotoshoot, maar efficiënt door je foto’s. Je wint dus tijd!

Lightroom én Photoshop?

Naast deze geweldige cursus Lightroom heb ik ook een perfecte cursus Photoshop voor fotografen. Alle informatie over deze ruim 6 uur durende cursus vind je op deze pagina.

SPECIALE COMBINATIE-AANBIEDING
Schaf je tegelijk zowel de cursus Lightroom als de cursus Photoshop aan, dan betaal je nu geen €158,- maar slechts €125-. Dat is een korting van 20%!!!

Wil je echt goed aan de slag met deze aanbieding? Klik dan hier!

Complete online cursus Lightroom

99,-Direct starten
 • éénmalige kosten, levenslange toegang!
 • Complete online cursus Lightroom
 • 90 video lessen waar alles duidelijk uitgelegd wordt
 • Ruim 11 uur informatie

Lightroom én Photoshop combinatie

125,-direct starten
 • éénmalige kosten, levenslange toegang!
 • Complete online cursus Lightroom én de online Photoshop cursus
 • alles van Lightroom en ook nog eens 6 uur Photoshop video’s
 • Voor slechts €26,- extra beheers je Photoshop ook nog eens!

Toch de klassikale cursus volgen?

Ik snap het goed als je gewoon de klassikale workshop wilt volgen. Ik verzorg deze workshop enkele malen per jaar in Middelburg en Breda. Het zijn twee dagen in het weekend (twee zaterdagen of een aaneengesloten zaterdag en zondag). De inhoud van deze klassikale is gelijk aan deze online cursus. En als klap op de vuurpijl krijg je dan deze online cursus er gratis bij!!!

Let op, als je de klassikale workshop boekt krijg je na afloop van de klassikale workshop gratis toegang tot deze online cursus. Het is niet mogelijk om een online cursus om te zetten naar een klassikale workshop of al eerder toegang te krijgen tot deze online cursus.

Gratis proeflessen

Natuurlijk wil je weten hoe het zit met deze cursus voordat je je centen uitgeeft. Ga naar deze cursus op mijn speciale online leren platform en je ziet bij deze cursus verschillende gratis onderdelen. Je kan deze op je gemak bekijken en zo een idee krijgen van de inhoud van de cursus.

Gratis video’s zijn:

 • Introductie Lightroom
 • Verschil tussen de versies van Lightroom
 • DNG compressie
 • Verplaatsen foto’s naar externe harde schijf
 • Het histogram
 • Belichting aanpassen meerdere foto’s
 • Van A-Z: Dark Hedges Ierland

Wat maakt deze cursus anders dan andere online cursussen?

Ik weet het. Er zijn meer online cursussen Lightroom beschikbaar. Waarom zou je dan voor deze kiezen?
Ik verzorg al meer dan 8 jaar workshops Lightroom. En de eerste 6 jaar heb ik deze workshops alleen klassikaal verzorgd. Hierdoor weet ik exact waar mensen ‘vastlopen’ als ze Lightroom gebruiken. Daarom kan ik daar extra aandacht aan besteden. Daarnaast weet ik vanuit mijn functie als ‘Lightroomdokter’ ook waar mensen problemen krijgen als ze met (te) weinig kennis gaan knutselen met Lightroom.

Dit is dus echt een complete online cursus verzorgd door iemand die weet waar de problemen van de gebruiken liggen. En je kan me stopzetten, terugspoelen en nog een keer bekijken, net zo vaak als je wilt!

Met alle informatie in deze cursus weet jij straks precies wat je wanneer moet doen om Lightroom zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Je houdt tijd over om meer aan je familie of andere hobbies te besteden.

Over Mischa en HeelHollandFotografeert

Ik heb de kunstacademie afgerond én geef al sinds 2007 fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben inmiddels met veel plezier een cursus, workshop of fotovakantie bij mij gevolgd. De jaren van ervaring in de fotografie én het les geven daarin hebben ook mij veel geleerd. Zelf gebruik ik al sinds Lightroom versie 2 dit magnifieke programma en geef al jaren een hele populaire workshop Lightroom. Ook help ik als Lightroomdokter veel mensen met hun ‘lightroomproblemen’ . Al deze kennis heb ik gestopt in deze online cursus lightroom

Mijn begin en mijn fouten met Lightroom
Ook ik ben ooit begonnen met fotografie en met Lightroom. Lightroom is een programma met erg veel functies. En door soms schade en schande ben ik wijzer geworden. Zo wijs dat ik dit programma tot in de haarvaten beheers. En nu kan jij ook van deze kennis gebruik maken.

Wat vinden deelnemers van deze online Lightroom cursus?

“Ik werk al ca. 4 jaar met Lightroom, maar wilde toch meer de diepte ingaan met álle bewerkingsmogelijkheden die het programma biedt. Mischa legt het snel, duidelijk en met voorbeelden uit en laat je vooral ook zelf veel oefenen. Top geregeld Mischa! Een echte aanrader voor iedereen die meer structuur wilt geven aan z’n bibliotheek en meer mogelijkheden wilt in het bewerken van de foto’s.”

Marco

“Voor deze cursus had ik al een andere LR cursus geprobeerd, maar afgehaakt omdat ik de basis al niet snapte. Mischa neemt je echt stap voor stap mee waardoor zelfs ik het begreep. Alles, maar dan ook echt alles komt aan bod. Het fijne is dat je stukjes die te snel gaan opnieuw kan bekijken en wanneer je er echt niet uit komt vragen kan stellen (die dan ook zeer snel beantwoord worden). Ik ben zo gemotiveerd door deze wijze van aanpak dat ik zelfs ga starten met de cursus Photoshop (ook bij HHF). Conclusie: gewoon doen!!!”

Marjan

“Wat een fijn cursus, alles tot in detail uitgelegd.
Met goed te volgen video’s
Het gebruik van de testfoto’s was erg handig om mee te oefenen tijdens het kijken van de video’s”

Bernadette

“Met veel plezier de online cursus gedaan.
Voor mij als cursist een mooie afleiding in coronatijd (met verplicht veel thuis zijn) om toch nu eindelijk eens de stap te zetten naar Lightroom; eerdere pogingen om zelf Photoshop te gaan leren zijn altijd gestrand (te complex om zelf aan te leren..). Daarom beveel ik deze cursus van harte aan. Ik weet, er is veel online te vinden (en zelf kijk ik ook diverse bewerkingen online), maar deze Complete cursus Lightroom geeft je wel alle handvatten voor beheer en bewerking van je foto’s. En leidt ook weer tot het vaker pakken van je camera om toch weer een mooie serie foto’s te maken!”

Leo

Veelgestelde vragen over deze complete online Lightroom cursus

Het is verwarrend, er zijn meerdere versie van Lightroom. In deze cursus gebruik ik Adobe Lightroom Classic. Maar de cursus is ook geschikt als je Lightroom 5 of Lightroom 6 nog gebruikt. Die versies hebben iets minder functies en tijdens de cursussen leg ik uit wat de verschillen zijn.
Op mijn online leren platform staat deze Lightroom cursus en je ziet ook welke lessen er in deze cursus beschikbaar zijn. En voordat je de cursus boekt kan je verschillende gratis lessen staan die je kan volgen om een idee te krijgen van de cursus. De tweede gratis les is er eentje waar ik de verschillen uitleg tussen de verschillende functies en welke geschikt zijn. Als je dus twijfelt of je de juiste versie hebt, bekijk dan deze gratis les!

Zeker wel. Lightroom is prima te gebruiken met JPG foto’s. heb je dus een archief met jpg foto’s geen probleem. Je leert dit archief ook te importeren in Lightroom.
Wel is het zo dat als je in RAW fotografeert je meer ‘ruimte’ hebt om te bewerken. Ik zou je dan ook adviseren om vanaf nu in RAW te fotograferen.

Zodra je ingeschreven bent en betaald hebt krijg je toegang tot het online gedeelte waar je de video’s  kan bekijken. Deze video’s kan je vervolgens onbeperkt bekijken op je computer, tablet of mobiel.

Als je alles al weet, dan heeft het natuurlijk geen zin om deze cursus te volgend. Alhoewel ik bijna zeker weet dat je toch wat leert. Ik adviseer je om even de gratis beschikbare lessen te bekijken. Dan kan je zelf een inschatting maken of je wat kan leren (ik denk het wel).

Dat ben ik dus, de maker van deze online cursus Lightroom. Ik ben aan de kunstacademie opgeleid en verzorg al meer dan 13 jaar fotocursussen en workshops. Duizenden mensen heb ik geleerd om een betere foto te maken. Als je nog meer wilt weten kijk dan hier.

Vul het contactformulier even in, dan krijg je een antwoord van me.

Ja, dat kan! Schrijf je direct in en je kan direct na betaling starten. Dan kan je vandaag nog aan de slag!