Online masterclass de ultieme scherpe foto

In deze online masterclass leer je alles wat nodig is voor de ultieme scherpe foto. Ik leg je in duidelijke taal uit hoe het komt dat je foto’s niet altijd scherp zijn en wat je er aan kan doen.
En zeg nu zelf, je wil toch een mooie scherpe foto?

Ligt het aan het materiaal? Aan het onderwerp? Of toch aan de fotograaf? Ik verklap je alvast, de meeste winst is te halen bij de fotograaf. De juiste kennis op het juiste moment is dé sleutel tot de ultieme scherpe foto.

In tegenstelling wat vaak wordt gezegd is het beste materiaal maar een klein deel van de ultieme scherpe foto. Het is dus zeker niet nodig om meteen die hele dure camera of die hele dure lens aan te schaffen. Sterker nog, als je die hebt, moet je toch nog zelf aan de slag om de instellingen exact goed te hebben. Doe je dat niet, dan heb je echt niets aan die dure spullen, want dan heb je alsnog een onscherpe foto.

Materiaal of fotograaf?

In tegenstelling wat vaak wordt gezegd is het beste materiaal maar een klein deel van de ultieme scherpe foto. Het is dus zeker niet nodig om meteen die hele dure camera of die hele dure lens aan te schaffen. Sterker nog, als je die hebt, moet je toch nog zelf aan de slag om de instellingen exact goed te hebben. Doe je dat niet, dan heb je echt niets aan die dure spullen, want dan heb je alsnog een onscherpe foto.

Ik fotografeer al heel lang en weet exact hoe je alle instellingen van een camera gebruikt. En toch heb ook ik tijdens uitdagende omstandigheden best wel eens een onscherpe foto. Van belang is dat je dan weet waarom die foto niet scherp is, zodat je de kans op een wel scherpe foto een stuk groter maakt. En ook dat leer je in deze masterclass. Ik neem je mee de tuin in om te kijken naar wat ISO voor effect heeft op de scherpte van je foto. Vertel je bij de Zeelandbrug hoe je de maximale scherpte en scherpte-diepte krijgt als je op statief werkt. Wat een UV filter voor scherpte effect heeft op je foto’s. Hoe je scherpe foto’s krijgt van watervlugge jonge katjes én wat een tuinslang te maken heeft met je diafragma.

Aan het einde van deze masterclass weet je wat er allemaal komt kijken om de ultieme scherpe foto te maken. Je weet wat je moet doen en wat je zeker niet moet doen.

Deze masterclass bevat ruim 2 uur aan videomateriaal waar je stap voor stap meegenomen wordt in alle aspecten van de ultieme scherpe foto. Je kijkt deze video’s in je eigen tijd en tempo en kijkt ze zo vaak terug als je wilt.

-Enkele fragmenten uit deze online masterclass-

Wat leer je in deze online masterclass

  • Wat is jouw optimale sluitertijd om een goede scherpe foto te krijgen.
  • Wat is de invloed van het diafragma op de scherpte-diepte maar zeker ook de scherpte.
  • Hoe je beste scherp kan stellen.
  • Wat hyperfocale afstand is en hoe je dat makkelijk inzet in je fotografie.
  • Hoe je een grotere scherpte en scherpte-diepte krijgt bij macro-fotografie.
  • Wanneer je aan de slag moet met het materiaal, kalibratie lenzen etcetera.
  • Manueel scherpstellen een optie?
  • Het optimale gebruik van een statief.
  • Hoe het toch kan dat een foto niet scherp is en wat je dan moet of kan doen.

En nog veel meer!

Dit allemaal in duidelijke video’s en demo’s die stap voor stap worden uitgelegd.

Volg deze cursus in je eigen tempo!

Je volgt deze online cursus in je eigen tempo. En je hebt zo lang als je wilt toegang tot de online video’s. Wil je het dus een keer terugkijken, geen probleem.

Wat heb je nodig om deze online cursus te volgen?

Deze online masterclass de ultieme scherpe foto volg je met een spiegelreflex of systeemcamera. Eventueel gebruik je een goede compactcamera. Je hebt al een beetje (basis)kennis van de fotografie. Twijfel je daarover, neem dan vooral even contact met me op en leg je twijfels aan me voor.

Wat kost deze online cursus?

Voor slechts €59,- volg je deze cursus én maak je voortaan gegarandeerd scherpe foto’s.

Gratis proeflessen

Natuurlijk wil je weten hoe het zit met deze cursus voordat je je centen uitgeeft. Ga naar deze cursus op mijn speciale online leren platform en je ziet bij deze cursus verschillende gratis onderdelen. Je kan deze op je gemak bekijken en zo een idee krijgen van de inhoud van de cursus.

Wat maakt deze cursus anders dan andere online cursussen?

Ik weet het. Er zijn meer online cursussen beschikbaar…

Waarom zou je dan voor deze kiezen?
Ik verzorg al meer dan 14  jaar cursussen en workshops. Niet alleen aan amateurs, maar ook aan vergevorderde professionals. Ik weet wat mensen moeilijk vinden, waar ze op struikelen. En ik wete hoe je dat struikelen kan benutten. Ik behoed je voor het struikelen, maar struikel je toch, dan weet je hoe het komt én hoe je het oplost. En met name dat laatste is zo uniek aan mijn manier van lesgeven.

Over Mischa en HeelHollandFotografeert

Zelf fotografeer ik al vele jaren. Ik heb de kunstacademie afgerond én geef al sinds 2007 fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben inmiddels met veel plezier een cursus, workshop of fotovakantie bij mij gevolgd. De jaren van ervaring in de fotografie én het les geven daarin hebben ook mij veel geleerd.

Mijn begin en mijn fouten
Ook ik ben ooit begonnen met fotografie. En geloof me, ik heb heel veel foto’s genaakt die niet scherp waren terwijl dat wel de bedoeling was. Inmiddels weet ik beter. Natuurlijk zijn de omstandigheden soms zo dat een goede scherpe foto een echte uitdaging is, maar ik weet wel precies wat ik moet doen om de kans op een scherpe foto zo groot mogelijk te maken. En dat scheelt!