Op locatie leren fotograferen

Ik leer mensen om op een andere manier naar de wereld te kijken, op die manier help ik ze om met hun fotografie op een volgend niveau te komen.

Ik ben Mischa van HeelHollandFotografeert en ik verzorg diverse fotocursussen en workshops. Een deel van die cursussen vinden online plaats door middel van e-learning. Een groot deel is echter ‘klassikaal’ of beter gezegd, ‘op locatie’.

De reguliere fotocursussen van meerdere lessen vinden plaats in een ‘klaslokaal’. Dat kan zijn in een buurthuis of een bibliotheek. Maar dat kan ook bij iemand thuis op bij een bedrijf.

Beginnerscursus:

lessen-beginnersIedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Toch zien veel fotografen dat ze nu wel de techniek in handen hebben, maar nog niet de foto kunnen maken die ze zouden willen. In mijn beginnerscursus leer je in 10 lessen de basistechniek van de camera, maar ook leer je kijken en selecteren. De cursus bestaat uit 10 lessen met iedere keer een opdracht. De deelnemers krijgen daarnaast uitgebreide eBooks als naslagwerk.  Meer info over de beginnerscursus fotografie.

Deze fotocursus wordt gepland verzorgd in Middelburg en in Goes. Maar deze cursus kan op aanvraag ook bij een bedrijf, een personeelsvereniging of bij een fotoclub worden verzorgd. Het is dan zelfs mogelijk om de cursus aan te passen naar wens.

Gevorderdencursus:

Veel cursisten hebben na de fotocursus voor beginners de behoefte om verder te gaan met de hun fotografie. Speciaal hiervoor bied ik een gevorderdencursus aan.

In deze cursus gaan we minder in op de specifieke technische details van de fotografie maar gaan we middels een fotografische opdracht de grenzen van de fotografie verkennen. De opdrachten worden gegeven als ware het een echte opdracht, dus met een fotograaf en een opdrachtgever. De ene keer zal de opdrachtgever specifieker zijn dan de andere keer. Dat vraagt dus wat van de creativiteit en de planning van de cursisten. De cursist leert hierdoor een iegen stijl te ontwikkelen. Meer info over de gevorderdencursus fotografie

Praktijkmiddag basisfotografie:

praktijkmiddag01In deze praktijkmiddag leer je de camera kennen. We gaan met maximaal 4 deelnemers voornamelijk in de praktijk aan de slag en een beetje theorie tussendoor. Met het uitgebreide ebook dat bij deze workshop hoort heb je een goed naslagwerk. Deze praktijkmiddag is bij uitstek geschikt voor een kleine groep mensen die in een korte tijd een betere foto wil maken.
Meer info over de praktijkmiddag basis fotografie

Voor bedrijven, groepen, verenigingen en fotoclubs:

Als je met een groepje bent dan kan ik jullie ook beter leren fotograferen. Dat kan een complete cursus zijn voor een personeelsvereniging. Maar natuurlijk ook een workshop op maat voor een bedrijf, een groepje vrienden, een non-profit organisatie of een fotoclub. Dat kan variëren van een workshop beter fotograferen met je mobiel van enkele uren tot een op maat gemaakte workshop of lezing. Voor fotoclubs kan ik bijvoorbeeld ook een mentoraat verzorgen dat deels ter plaatsen en deels online gaat. Ik draai mijn hand niet om voor tientallen deelnemers of meer. Neem vooral contact met me op voor de mogelijkheden

Privéles:

Soms komt. het gewoon niet uit om mee te doen met een klassikale cursus of een workshop. En wil je iets specifieks leren. Dan is een privéles een geweldige optie. Je komt dan naar mijn praktijkruimte of ik kom naar jou. Vooraf spreken we af wat je wilt leren en hoe we dat aanpakken. Een groot voordeel van privéles is dat je concreet op een onderdeel kan concentreren en dat deze manier van les daardoor zeer effectief is.
Meer informatie over privéles…

Workshops:

Tijdens een workshop leer je veel in een korte tijd. Deze workshops vinden gedurende het hele jaar plaats. Op dit moment zijn er 12 verschillende workshops en masterclasses beschikbaar. Ook werk ik voor enkele workshops samen met Sigma Benelux. Bij deze workshops kan je dan gebruik maken van verschillende lenzen.

Ik vind dat een workshop een dagje uit moet zijn. Daarom zorg ik niet allen voor de technische inhoud van de workshop. Ik zorg ook dat je goed geïnformeerd bent voor de workshop en dat er een hapje en een drankje is. En er is altijd een handig naslagwerk dat zorgt dat je zaken nog eens na kan kijken.
Alle workshops en masterclasses van HeelHollandFotografeert op een rij…

Online leren

Wellicht heb je niet de gelegenheid om een ‘klassikale’ cursus of workshop op locatie te volgen, maar wil je wel leren. Dat kan dan vaak via een online manier. Op deze pagina staat meer informatie over de online mogelijkheden.

Reacties

Reageer