Aflevering 18 van de HeelHollandFotografeert Fotografie Podcast

Serial klikker Jan Dirk van der Burg, Fotograaf des Vaderlands over zijn ambt en de Fotoclub des Vaderlands

Aflevering 18 van de fotografie podcast. Je kent Jan Dirk van zijn werk in Volkskrant Magazine of zijn maandelijkse serie “typisch Nederland” in NRC Handelsblad. Zijn series zijn herkenbaar en maken je vaak op z’n minst glimlachen. Zijn boek Olifantenpaadjes uit 2011 is al jaren een gewild en uitverkocht fotoboek.

Jan Dirk is een echte serie-fotograaf, een serial klikker of verzamelaar zoals hij het zelf zegt.

Jan Dirk neemt zijn werk als Fotograaf des Vaderlands zeker serieus, maar wil wel de luchtigheid van zijn manier van fotografie daar in zetten. Een beetje als Prins Carnaval van de fotografie. Het voortkabbelende leven dat vele mensen wel zien, maar niet fotograferen, laat hij juist zien.

De grande finale van zijn ambt als Fotograaf des Vaderlands is zijn nieuwste project de Fotoclub des Vaderlands. In 5 weken gaat Jan Dirk op zoek naar verschillende aspecten van de fotografie. Over waarom mensen iets nu juist mooi vinden, over wat een serie is. En de komende aflevering gaat over de rol van het model. Zowel amateurs als professionals komen in zijn fotoclub aan het woord.

Natuurlijk wil je als fotograaf lid worden van deze fotoclub. Dat doe je heel makkelijk door gewoon @fotoclubdesvaderlands te volgen op Instagram. En, als je tijd hebt, kan je ook nog naar de live bijeenkomsten van deze fotoclub. Even kijken op de Instagram pagina, vind je het vanzelf. En doe je mee met het wekelijkse thema, dan maak je ook nog eens kans op de Fotoprijs des Vaderlands.

Links uit deze podcast:

Wil jij jouw fotografie-vraag in de podcast behandeld hebben? Stuur dan je audio whatsapp naar 0651305374 Wie weet komt jouw vraag en het antwoord daarop wel terug in de fotografie podcast.

Vergeet niet om jezelf te abonneren op deze podcast en help deze podcast beter vindbaar te maken door een review te schrijven.

Alle podcasts op een rijtje? Klik hier voor een compleet overzicht.