portretten in de studio en op locatie

Hoe maak je een goed portret van iemand en wat heb je daar (technisch) voor nodig?

annemarieke-683x1024In deze workshop gaan we aan de slag met Annemarieke en een ‘levend’ model. We gebruiken daarvoor geen professioneel model, maar juist elkaar. Waarom? omdat de praktijk is dat je vaker met ‘gewone’ mensen werkt dan met mensen die exact weten hoe ze goed moeten staan. Die gewone mensen zijn dan ook de mede-cursisten van deze workshop.

Centraal in deze workshop staat hoe je met iemand communiceert die op de foto gaat (moet). Hoe je iemand zo coacht dat hij of zij er zo goed mogelijk op komt te staan. We doen dit zowel in de studio met studio-lichten als binnen/buiten met bestaand (natuurlijk) licht.

De workshop wordt gehouden in mijn studio/workshop-ruimte in Kortgene en start om 10:00 (einde rond 16:00-16:30). Het is mogelijk om de workshop op locatie te houden, zie onderaan.

Het studio gedeelte:
We gaan aan de slag met studio-flitsers, lichtmeters, softboxen, reflectieschermen en het model Annemarieke.

studio-annemarieke-1024x1024Ik leg je uit wat het verschil is tussen de verschillende manieren van licht modelleren en hoe je een goed portret neer zet. Speciaal daarvoor heb ik een heel geduldig model, Annemarieke, in de studio. Maar natuurlijk is het mogelijk om op elkaar te oefenen. Het communiceren van de fotograaf met de geportretteerde is namelijk ook een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met echte studioflitsers. Deze studioflitsers zijn krachtig en voorzien van een instellamp om het effect van een lamp te voorspellen.

Het natuurlijke gedeelte:
Nu we de studio hebben ‘verlaten’ gaan we aan de slag met bestaand licht. Wat is het verschil nu je minder controle hebt over het licht. Wat zijn de trucjes die je dan toe kan passen?

Doe mee op 10 maart 2017

Zaken die aan de orde komen zijn onder andere:
* Uitleg over de studio flitsers
* Verschillen tussen de verschillende licht modifiers zoals een gewone lamp, paraplu, softboxen
* Gebruik reflectieschermen
* Uitleg over de losse licht/flitsmeter
* Camera instellingen
* Communicatie met het model
* Achtergronden
* Tethered Shooting (fotograferen direct naar de computer)
* Uitleg en werken met verschillende opstellingen en reflectieschermen.
* hoe het bestaande licht te beïnvloeden zodat dit werkt zoals jij wilt.

Super leuke workshop portretfotografie gehad vandaag bij Mischa. De combinatie van een goede uitleg en vervolgens het oefenen in de praktijk, maken de workshop compleet. En omdat we met een klein groepje werkten, kwam iedereen ruim voldoende aan bod. Echt weer veel van opgestoken. Mischa besteed heel veel aandacht aan de communicatie met je model. Niet geheel onbelangrijk om hier wat kneepjes van mee te krijgen. Dat maakt het model staan een stuk gemakkelijker
Dicky
Goede, leuke en leerzame cursus portretfotografie gevolgd bij Mischa.
Wel 1 minpuntje…. je krijgt gelijk zin om geld uit te geven aan meer apparatuur. 😉
Daniël

Meer ervaringen van deelnemers aan cursussen en workshops

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Dit is een gevulde dag. Koffie en thee met iets lekkers en een luxe lunch zijn ingegrepen. We werken tijdens deze workshop met een kleine groep van maximaal 4 personen. De kosten voor deze workshop zijn €119,- per deelnemer.

Deze workshop “portretten in de studio en op locatie” is speciaal in elkaar gezet voor fotografen met een spiegelreflex- of systeem camera die weinig of geen ervaring hebben met fotograferen in de studio. Wel wordt er verwacht dat je beschikt over enige basiskennis van de fotografie.

Doe mee op 10 maart 2017

Ben je niet in de gelegenheid om op één van de geplande data de workshop te volgen? Als je zelf een kleine groep mensen bij elkaar verzamelt dan kan ik deze workshop speciaal voor je op aanvraag verzorgen. Geef op het contactformulier aan welke dag en je deze workshop wilt volgen, geef bij voorkeur ook alternatieve data aan. Het is ook mogelijk om deze workshop op locatie naar keuze te houden, ik neem dan een deel van de studio ‘mee’ op locatie. Je krijgt dan van mij een offerte op maat.

Reacties

Reageer