praktijkmiddag basiskennis fotografie2022-11-25T07:46:48+01:00

Een praktijkmiddag basiskennis fotografie

Je hebt net een nieuwe camera of je hebt hem al een tijdje, maar je komt niet verder dan de volautomaat.  In een middag help ik je verder met je camera en de instellingen. We gaan in de praktijk aan de slag en aan het einde krijg je een uitgebreid ebook met een goede samenvatting van de dag. 

Speciaal voor jou!

Je hebt niet de tijd of de zin om een uitgebreide cursus te volgen en wilt direct resultaat. Dan is deze middag perfect voor jou. We duiken de basis in en gaan voornamelijk in op de praktijk. De groep is klein, maximaal 4 deelnemers waardoor je veel aandacht krijgt en er voldoende ruimte is voor vragen.

Je kiest zelf wanneer je de praktijkmiddag wilt volgen:

Deze workshop is op aanvraag (zie onderaan voor aanvraagformulier). Je komt alleen of met maximaal 4 mensen. De prijs is een all-inclusive prijs voor maximaal 4 deelnemers.

Na de workshop krijg je een uitgebreid ebook waarin alles nog een keer duidelijk uitgelegd staat, zodat je alles nog een keer na kan lezen. Als extraatje gaat het ebook in op het maken van betere vakantiefoto’s en het maken van een fotoboek.

De groep voor deze workshop is klein, maximaal 4 personen. Hierdoor krijg je maximale aandacht en kan je gedurende de middag al je vragen stellen.

De prijs voor deze workshop is slechts €295,-. dat is nog geen €75,- per persoon als je met 4 mensen komt!
Je kan kiezen op welke dag je de workshop wilt volgen. Wil je de praktijkmiddag op een ochtend doen? Ook dat is mogelijk!

Praktijkmiddag basis fotografie.

Iedereen die mooie foto’s maakt is ergens begonnen. Door een cursus of worshop te volgen vermijd je veel fouten die je anders gegarandeerd zal maken. Ik help je tijdens deze workshop over de drempel. Je weet na deze workshop dat je niet bang hoeft te zijn voor je camera, maar dat je hem kan gebruiken om de foto’s te maken die jij wilt maken. Niet meer nodig om de camera op de automaat te zetten en hopen dat je foto lukt!

In één middag gaan we in op de basis van de fotografie. Hoe zit dat met ISO, sluitertijd en diafragma en wanneer gebruik je welke optie? Tijdens deze workshop gaan we voornamelijk aan de slag in de praktijk. Zowel binnen als buien gaan we kijken hoe je je camera instelt op een simpele, maar effectieve manier. Welke ‘regels’ kan je goed gebruiken om een betere foto te maken en een goed ‘beeldverhaal’ te maken.

Na de workshop krijg je een uitgebreid ebook waarin alles nog een keer duidelijk uitgelegd staat, zodat je alles nog een keer na kan lezen. Als extraatje gaat het ebook in op het maken van betere vakantiefoto’s en het maken van een fotoboek.

De groep voor deze workshop is klein, maximaal 4 personen. Hierdoor krijg je maximale aandacht en kan je gedurende de middag al je vragen stellen. Het is dus eigenlijk een privé workshop!

De prijs voor deze workshop is slechts €295,- voor in totaal maximaal 4 personen. Je kan kiezen op welke datum je de workshop wilt volgen. Deze prijs is voor een doordeweekse dag. Wil je deze dag volgen op een weekend-dag (beperkt beschikbaar), dan is de prijs €375,-.

Veelgestelde vragen

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt niet zoveel uit. We gaan de techniek bespreken, maar vooral hoe je mooie foto’s maakt.

Hoe groot is de groep?
Er zijn maximaal 4 deelnemers per groep. Wil je alleen, met 2 of 3 komen, ook prima!

Hoe is de middag ingedeeld?
We starten om 13:00 in mijn workshopruimte in Kortgene. We doen daar de theorie én de praktijk. Rond 17:00 zijn we klaar. Wil je echter de ‘praktijkmiddag’ op een andere tijd willen volgen, ook dat is mogelijk!

Wat leer ik van deze praktijkmiddag?
De basisinstellingen van je camera. Ik help je met het goed instellen van je camera, en welke opties je kan gebruiken voor een betere foto.

Is deze cursus te vergelijken met de normale beginnerscursus?
Nee, de gewone cursus is 10 of 12 lessen en we gaan dieper in op de fotografie. Wel is het een mooie instap voor deze beginnerscursus.

Waar wordt deze workshop gehouden?
De cursus wordt verzorgd in mijn workshopruimte in Kortgene. Met de auto goed te bereiken en met het openbaar vervoer op 20 minuten van het station in Goes.

Kan de cursus ook bij mij thuis worden georganiseerd?
Ja, ik kan deze workshop voor jou op maat maken. Dat is natuurlijk wel wat duurder. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 • Contactformulier praktijkmiddag

  Om een praktijkmiddag te boeken vul je onderstaand formulier in. Geef aan op welke dag of dagen je deze workshop wilt volgen en met hoeveel deelnemers. Ik neem dan snel contact met je op om een definitieve afspraak te maken.
 • Should be Empty:

Inclusief een duidelijk ebook

Aan het einde van deze workshop krijg je via de mail een uitgebreid ebook toegezonden. In dit ebook wordt de behandelde stof nog eens duidelijk op rijtje gezet. Dit ebook met maar liefst in totaal bijna 80 pagina’s en rond de 100 voorbeeldfoto’s zijn een perfect naslagwerk om betere foto’s te maken.

Wat leer je allemaal tijdens deze praktijkmiddag:

 • De algemene werking van de camera
 • Wat is sluitertijd en hoe ga je daar mee om
 • Wat is diafragma en hoe gebruik je dit
 • Welke ISO stand is de beste stand
 • Hoe je scherp stelt en onscherpe foto’s voorkomt
 • Wat zijn de compositieregels om een goede foto te maken
 • Hoe zorg je dat je een goed belichte foto krijgt en hoe werkt het histogram

Titel

Ga naar de bovenkant