Veelgestelde vragen (FAQ)

Op deze pagina staan de veelgestelde vragen. Heb je een vraag over fotografie of het aanmelden voor een (online) cursus of workshop , je zal het hier vinden.
Staat de vraag die je hebt er niet bij? Stel hem dan via het contactformulier.

Algemene veelgestelde vragen:

Bij het boeken van een cursus of workshop moet je je naam en adresgegevens opgeven. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar wel handig. Natuurlijk gaat HeelHollandFotografeert netjes om met die gegevens. We geven deze gegevens niet aan derden tenzij dit wettelijk verplicht is of noodzakelijk om de cursus of workshop uit te voeren. In dat geval geven we alleen de noodzakelijke gegevens. Het privacy-beleid van HeelHollandFotografeert is hier te vinden.

Als je gegevens deelt met HeelHollandFotografeert dan gaan we daar natuurlijk netjes mee om. We geven deze gegevens niet aan derden tenzij dit wettelijk verplicht is of noodzakelijk om de cursus, workshop of dienst uit te voeren. In dat geval geven we alleen de noodzakelijke gegevens. Het privacy-beleid van HeelHollandFotografeert is hier te vinden.

Veelgestelde vragen over de cursussen en workshops:

Op de pagina van de cursus of workshop staat waar de cursus of workshop plaats vindt. Je krijgt van tevoren via de mail een uitgebreide briefing waar indien noodzakelijk een routebeschrijving staat.

Zowel de starttijd als de (globale) eindtijd staat vermeld op de verschillende pagina’s. In enkele gevallen varieert de starttijd, bijvoorbeeld bij een workshop in de avond waar we afhankelijk zijn van de tijd van de zonsondergang. Je krijgt altijd ruim van tevoren via de mail de details van de cursus of workshop.

Voor de meeste cursussen en workshop heb je een camera nodig met uitgebreide instelmogelijkheden. Een spiegelreflexcamera of een systeemcamera is dat eigenlijk altijd. De meeste compactcamera’s zijn ook geschikt. Twijfel je, neem dan even contact met me op, ik kijk dan even met je mee.

Als de weersvoorspelling dusdanig slecht is, dan wordt de workshop helaas geannuleerd. De deelnemers krijgen daarvan ruim van tevoren over bericht via de mail. We kijken dan in overleg naar een alternatieve datum voor de workshop.

Bij het boeken van een cursus of workshop ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.

In die algemene voorwaarden staan de volgende voorwaarden over annuleren van de workshop:

  • Annuleer je meer dan 6 weken voor de startdatum, dan is 25% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 75% terug gestort.
  • Annuleer je tussen de 6 weken en 2 weken voor de startdatum, dan is 50% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 50% terug gestort.
  • Bij annuleren minder dan 2 weken voor de startdatum, dan is 75% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 25% terug gestort.

Ik hou altijd bij of er nog plaatsen zijn voor een cursus of workshop. Als je naar de workshop gaat zie je of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Als een workshop vol is, dan probeer ik dat zo snel mogelijk aan te geven op de bepaalde pagina’s.
Wil je meedoen aan een workshop of cursus die vol is, dan kan dat soms (als er afmeldingen zijn). Je kan dat aangeven door jezelf even op de reservelijst te laten zetten.

Veelgestelde vragen over de factuur:

Ja, zodra je ingeschreven bent krijg je een factuur. Bij het inschrijven kan je er voor kiezen om direct via iDeal, Bancontact of een bankoverschrijving te betalen. Je krijgt dan via het website systeem een automatische factuur toegezonden via het opgegeven e-mail adres.
Je kan er bij het boeken ook voor kiezen om later te betalen. In dat geval krijg je enkele weken voor de cursus of workshop een factuur toegezonden via de mail. Deze kan je dan voldoen via een bankoverschrijving.
De factuur dient altijd voldaan te worden vóór de cursus of workshop, tenzij anders overeen gekomen. Contante betaling is alleen mogelijk in onderling overleg.

Ja, de BTW staat gewoon op de factuur vermeld. Wil je een bedrijfsnaam op de factuur? Zorg dan dat je die bedrijfsnaam goed opgeeft bij de boeking.

Ja dat kan in overleg. Als je bijvoorbeeld een werkgever wil laten betalen, neem dan even vooraf contact me me op. We spreken dan af wie de betaling doet en hoe dat gebeurt.

Veelgestelde vragen over de betaling:

De betaling van een cursus of workshop kan op verschillende manieren. De workshops en cursussen die hier op de website staan kan je boeken en direct betalen. Dat kan op verschillende manieren. Via iDeal, Bancontact (voor Belgische klanten), een supersnel Tikkie, een overboeking via je bank, Apple Pay of creditcard. Je kan ook kiezen voor de optie later betalen, in dat geval krijg je een factuur die je per bank voldoet.

Een privécursus of workshop op maat gaat met een factuur achteraf. Die voldoe je per bankoverschrijving of een Tikkie dat je van mij ontvangt. 

Contante betaling kan alleen na overleg vooraf.

De betalingen gaan via Mollie of Tikkie.

Als je een kortingscode hebt, dan kan je die in het betaalproces invullen. De korting wordt dan automatisch verrekend.

Veelgestelde vragen overig:

Nee, er is geen sponsoring van HeelHollandFotografeert. Alle artikelen die ik schrijf, schrijf ik zelf. En ik wordt niet betaald door bedrijven om iets te schrijven over merken, producten of bedrijven. Als ik over een artikel schrijf, dan gebruik ik dat artikel zelf ook. Wel is het zo dat ik wel eens zaken krijg van bedrijven. Soms moet een artikel dan weer retour en heel soms mag ik het houden. Het meeste moet ik ook gewooon kopen…Ik schrijf reviews en in die reviews ben ik eerlijk. Als een product mij niet bevalt, dan zeg ik dat ook gewoon.
Ik maak nooit gebruik van teksten die kant en klaar worden aangeleverd door bedrijven. En ik wordt vaak benaderd over zaken die men wil promoten. Daar doe ik niet aan mee.

Wel is het zo dat er soms sponsoring is. Bij de Foto7daagse heb ik namelijk wel eens producten weg gegeven. Die worden dan beschikbaar gesteld door bedrijven en dat geef ik dan ook duidelijk aan. Ik werk dan wel met artikelen waar ik zelf achter sta. Ik ben daar kritisch in, want ik wil namelijk geen troep en ik wil dat ook niet voor mijn klanten en cursisten.

Verder maak ik gebruik van affiliate- en referrallinks. Ik werk alleen samen met bedrijven waar ik zelf ook zaken mee doe! Dit zijn onder andere cameranu.nl en bol.com. Als jij via een dergelijke link naar een webwinkel gaat dan krijg ik een kleine vergoeding zodra je daadwerkelijk wat aanschaft. Dat kost jou niets meer en levert mij een kleine bijdrage op waarmee ik de gratis informatieve artikelen een beetje kan financieren. Ook dat vermeld ik altijd open en transparant.

ja hoor, dat kan zeker. Ik sta altijd open voor ideeën om een artikel over te schrijven. Geef het gewoon aan via het contactformulier.

Reacties

Reageer