Waarom de Foto7daagse

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de mooie wereld van de fotografie. Door je camera te pakken ga je de wereld anders zien. Fotograferen is voer voor je zintuigen.

De Foto7daagse is eigenlijk heel simpel begonnen, net als de meeste ideeën die ik heb…

Eind 2012 bedacht ik dat ik een 50mm project wilde doen. 50 Dagen lang zou ik iedere dag een foto maken met mijn 50mm lens én deze foto publiceren. Dat project kreeg veel enthousiaste reacties en een aantal mensen deed op dat moment ook al enthousiast mee.

Als fotografiedocent wil ik natuurlijk zoveel mogelijk mensen beter laten fotograferen, dus na dit kleinschalige succes bedacht ik me dat dergelijke ‘opdrachten’ aantrekkelijk zijn. Al snel werd het 3×50 project bedacht. Binnen 24 uur had ik 50 fotografen verzameld die enthousiast genoeg waren om een jaar lang iedere week een foto te maken met de 50mm lens.

Als je op zo’n korte termijn een dergelijk intensief fotografieproject gevuld krijgt, dan is er veel behoefte aan dit soort projecten. Daarom heb ik de Foto7daagse bedacht. In een relatief korte tijd van 7 dagen intensief met fotografie bezig zijn en daar veel plezier aan beleven, dat is de Foto7daagse. Voor veel mensen is een week lang fotograferen goed vol te houden en aangezien er verder geen beperkingen zijn is dit voor iedereen met een camera (of telefoon met camera) te doen. De Foto7daagse is een gratis project dat er voor zorgt dat meer mensen intensief met fotografie bezig zijn. Bij de derde editie van de Foto7daagse deden 5000 mensen mee!

De Foto7daagse kan eigenlijk niet gratis zijn. De kosten van een dergelijk project zijn behoorlijk! Het verzenden van de tienduizenden mails tijdens de Foto7daagse en het bijhouden van alle berichten, website etc kost erg veel tijd en geld. Tijdens de Foto7daagse kan ik ook bijna geen andere werkzaamheden doen. Toch ben ik van mening dat de Foto7daagse gratis moet zijn voor de deelnemers. Als je wilt, kan je een donatie doen en dan wordt je Foto7daagse VIP. De VIP’s krijgen als eerste de nieuwe datum voor de volgende Foto7daagse én mogen een onderwerp kiezen.