Waarom voor HeelHollandFotografeert kiezen?

Waarom zou je kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Ik heb twee versies voor je. Een korte versie en een iets langere versie.

De korte versie:

HeelHollandFotografeert wordt als beste aanbieder aangemerkt. Dat is niet verzonnen, dat is gewoon zo. Dat komt niet alleen door de inhoud van de cursussen, workshops en masterclasses. Nee, dat komt ook door de verzorging. Ik zorg voor juist materiaal, op tijd, een goede lunch en alles nog meer wat een cursus of workshop tot een beleving maakt. Een workshop moet je niet alleen kennis opleveren, het moet ook een leuke dag uit zijn.

De langere versie:

Als het op het verzorgen van cursussen en workshops aankomt zijn er natuurlijk meerdere aanbieders. Dan is het goed om te weten waarom je voor je cursus of workshop die ene aanbieder zou moeten kiezen.

Wil je een cursus volgen bij iemand die er het geven van cursussen ‘er af en toe bij doet’ of bij iemand die inmiddels vele duizenden mensen verder heeft geholpen bij het ontwikkelen van hun fotografisch talent? Die laatste, dat ben ik!

Als fotograaf ben ik opgeleid aan de kunstacademie AKV|St. Joost. Ik ben daar in 2009 afgestudeerd als documentair fotograaf. Al in 2006 ging ik cursussen verzorgen voor beginners. De opzet van de cursussen en workshops die ik verzorg worden altijd aan meerdere kanten fotografisch belicht. Het gaat niet alleen om de techniek, maar zeker ook om het kijken en nemen van beslissingen. Vaak worden cursussen van andere aanbieders geheel gehangen aan de techniek (van de camera). Deze techniek kan een fotograaf houvast geven, maar levert zeker niet persé een goed beeld op. Daar is meer voor nodig. Mede door mijn opleiding aan de kunstacademie kan ik als docent juist ook die andere kant aanbieden.

Als ik een nieuwe cursus of workshop ontwikkel dan ga ik altijd als eerste bij mijzelf ten rade. Hoe zou ik als cursist een dergelijke cursus of workshop willen ervaren? Vanuit die vraag en het antwoord daarop ga ik de cursus ontwikkelen. Ik zorg tijdens de workshop voor goed eten en drinken en altijd iets lekkers bij de koffie. En het houdt ook in dat ik bijvoorbeeld gekozen heb om de workshop Lightroom die ik verzorg niet in een middag of avond kan geven. Ik kan je in een middag makkelijk laten zien hoe dat programma werkt met alle knopjes en schuifjes. Maar als je dan thuiskomt heb je een hoofd vol en weet je echt niet meer hoe het zit. Ik heb er dus voor gekozen om die workshop in twee dagen te houden en de deelnemers krijgen na afloop ook de gehele cursus nog digitaal in video materiaal. Zodat ze lekker alles als ze willen of nodig hebben nog een keer terug kunnen kijken. Dat maakt een workshop natuurlijk duurder, maar het is dan zeker geen weggegooid geld voor de deelnemers!

Die vragen kan je overigens altijd stellen als je een cursus of workshop bij me hebt gedaan. De vragen die ik vaak krijg heb ik inmiddels verwerkt in de tientallen artikelen op mijn weblog. Vaak kan ik je daar dan ook naar verwijzen en ik help je altijd weer op weg. Deze service is inclusief in alle cursussen en workshops die ik verzorg. Het is dus niet zo dat je na de betaling en het volgen van de workshop uit mijn hoofd bent, integendeel! De kennis die op mijn weblog staat hoef je niet voor te betalen, het is nu en voor altijd gratis!

Ik heb veel workshops gevolgd bij andere cursusleiders, maar vind persoonlijk de manier waarop Mischa het doet het prettigste. Vaak maken de leiders zelf veel foto’s om te laten zien hoe goed ze zijn. Mischa geeft echter aan iedereen op zijn niveau tips en aanwijzingen.

Silvia

De sfeer was gelijk gezellig en gemoedelijk. Dat kwam omdat Mischa het ijs al snel gebroken had, doordat hij zelf open en humorvol was. Hij is ook een goede gastheer en niets was hem te veel!

Paul

Na enkele fotocursussen en de workshops Lightroom en Flits bij je gevolgd te hebben, weet ik dat je over een enorm talent beschikt. Buiten een goede docent ben je ook in het bezit van een gezonde dosis humor en geduld.
Ik zou het fotograferen niet meer kunnen missen. En door jouw cursussen heb ik een goede basis gekregen en leer ik nog steeds bij. Dank hiervoor.

Ine

Waar wij zelf over elke stap moeten nadenken, komt het er bij Mischa zo makkelijk uit! echt een vakman op zijn gebied! Ook de manier van les geven is erg aangenaam, en als je vragen hebt tussendoor neemt hij ruim de tijd om het uit te leggen, net zo lang tot je het snapt. kortom ik kan je zeker aanbevelen een cursus te volgen bij Mischa!

Joram

Dit is een workshop zoals ze allemaal zouden moeten zijn maar het helaas vaak NIET zijn. Heb heel veel geleerd in een relatief korte tijd door een bevlogen “leraar” die constant klaarstaat om je te helpen en adviseren. Verder ook goed verzorgd en gezellig.

Peter

De cursussen en workshops worden goed gewaardeerd. Meer dan 100 recensies staan er op de Facebookpagina van HeelHollandFotografeert en daar is het oordeel een gemiddelde van 4,9 van de maximale 5 sterren! En ook bij Trustpilot kan je de vele reviews lezen:

Ik woon in Kortgene in Zeeland en daarom zijn de cursussen en workshops die ik verzorg vaak in die omgeving. Maar ik verzorg ook reguliere workshops buiten de provincie Zeeland en op verzoek ben ik al vele malen bij klanten op bezoek geweest voor een workshop aan huis of bedrijf. Ook ben ik enkele malen per jaar in het buitenland om een fotovakantie te verzorgen. Ook dat doe ik met liefde en plezier.

Je ziet, cursussen en workshops is niet zomaar iets dat ik ‘er bij doe’. Het is voor mij serieus en dat pak ik ook op die manier aan. Daarom ben je bij mij aan het juiste adres om een cursus, workshop of een fotovakantie te boeken.

Heb je vragen of opmerkingen of ideeën voor nieuwe workshops of samenwerking of wat dan ook? Schroom dan niet om direct contact met me op te nemen.

Ik werk met veel plezier samen met de volgende fotografie gerelateerde bedrijven:

Voor Sigma Benelux organiseer ik met veel plezier verschillende workshops. Natuurlijk gebruik ik ook veel van de uitstekende lenzen van Sigma.

Ik ben merk-ambassadeur voor Degreef & Partner. Ik werk tijdens mijn workshops met merken zoals Olloclip, Lumecube, Joby en Lowepro.

Tijdens de workshop lange sluitertijden kunnen deelnemers gebruik maken van de geweldige NiSi filters van Camerafilterwebshop.