Workshop Avondfotografie

Wil jij ook van die sprookjesachtige foto’s maken in de avond? Ik laat je zien hoe je dat kan doen tijdens deze workshop.

Fotografie in de avond is heel bijzonder, en dat komt door het licht. Waar veel fotografen naar binnen gaan na de zonsondergang, begint het voor de avond- en nachtfotograaf pas echt. Het licht is dan bijzonder en dat geeft spectaculaire beelden. Voorbeelden van avondfotografie zie je aan de onderkant van deze pagina.

Je leert deze avond hoe je je camera in moet stellen en hoe je een statief het best kan gebruiken. Ook gaan we in op de perfecte tijd en hoe je lichtsterretjes en lichtstrepen in je foto kan krijgen. Ook het simpel ‘schilderen’ met licht komt aan de orde. Voor deze workshop heb je naast je camera ook een statief nodig (eventueel leen je er eentje van mij, geef dat dan aan bij je inschrijving). Het is handig als je tevens een zaklamp meeneemt. We beginnen ruim vóór de zonsondergang met de theorie en gaan vervolgens naar buiten om dit in de praktijk toe te passen. De locatie voor deze workshop is de Boulevard in Vlissingen.

“Gisteravond de workshop avondfotografie gevolgd bij Mischa. Deze workshop kan ik ieder aanbevelen. Leuk, leerzaam en goede begeleiding. Ook het fenomeen ‘schilderen’ met licht kwam aan de orde. Voor mij een nieuw fenomeen maar super leuk om te doen!”
Arnoud
“Vrijdag 11 april heb ik samen met mijn vader de workshop Avond- en nachtfotografie gedaan. 11 april, een zonnige, droge dag, een goede start! Aangekomen bij de verzamelplek, café Stefano’s, worden we opgewacht door Mischa. Aangezien we zelf (nog) geen statief hebben konden we deze van Mischa lenen, ook voor zaklampjes werd gezorgd (mocht je deze zelf vergeten zijn). Aan tafel verzamelde zich een leuke gemêleerde groep deelnemers en er werd gestart met een goed te volgen theoretische inleiding op de avond. Daarna uiteraard naar buiten, het geleerde in praktijk brengen. Dat voelde voor ons als beginners wel een beetje als zwemmen, maar Mischa was gelukkig zeer alert op wat ‘gestuntel’ of vragende blikken en nam de tijd om bij ieder persoonlijk wat tips en trucs te geven. Samenvattend: een leuke en leerzame avond!”
Lize
Ontzettend interessante en leuke workshop avondfotografie gehad! Dankzij de vele tips kunnen we nu hele gave en mooie avondfoto’s maken! Dank je wel, Mischa!!!”
Nathalie
“Afgelopen vrijdag deed ik mee aan de workshop ‘avondfotografie’ van Mischa. Een inspirerende en leerzame avond met veel nuttige praktijktips en vooral veel tijd om zelf op de boulevard in Vlissingen te oefenen en mooie plaatjes te maken. Soms wel met een sluitertijd van 30 seconden. Wow! En dat alles onder leiding van Mischa, die zijn vakkennis met veel humor weet over te brengen op zijn cursisten. Een aanrader dus.”
Piet
“Ondanks de kou (voorjaar 2013…) heb ik door jouw tips mijn toestel beter leren kennen en verassend mooie foto’s gemaakt, dank daar voor!”
Joke
“Ik vond het een heel leuke en leerzame avond in Vlissingen. Voor mij zeker goed om eens stil te staan bij het gebruik van lange(re) sluitertijden, diafragma’s en ook zeker het gebruik van een statief.”
Jan

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops? Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft ruim 12 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

De prijs voor deze workshop bedraagt slechts €39-. Je krijgt daarvoor de workshop inclusief de begeleiding, koffie tijdens het theoriegedeelte een drankje aan het einde. Heb je een eigen statief? Dan neem je die mee. Als je geen statief hebt dan kan je er eentje van mij lenen (op basis van beschikbaarheid)