Workshop Avondfotografie

Wil jij ook van die sprookjesachtige foto’s maken in de avond? Ik laat je zien hoe je dat kan doen tijdens deze workshop.

Fotografie in de avond is heel bijzonder, en dat komt door het licht. Waar veel fotografen naar binnen gaan na de zonsondergang, begint het voor de avond- en nachtfotograaf pas echt. Het licht is dan bijzonder en dat geeft spectaculaire beelden.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Je leert deze avond hoe je je camera instelt voor de mooiste avondfoto’s. Maar ook waar je op let met je apparatuur en hoe je het statief het best kan gebruiken. We bekijken de perfecte tijd voor de foto’s en hoe je lichtsterretjes en lichtstrepen in je foto kan krijgen. Ook het simpel ‘schilderen’ met licht komt aan de orde.

Wat neem je mee?

Voor deze workshop heb je naast je camera ook een statief nodig (eventueel leen je er eentje van mij, geef dat dan aan bij je inschrijving). Het is handig als je tevens een zaklamp meeneemt. heb je een afstandsbediening, neem die dan mee. Heb je die niet, geen probleem.

Het programma

We beginnen ruim vóór de zonsondergang (ongeveer 45 minuten voor zonsondergang) met de theorie en gaan vervolgens naar buiten om dit in de praktijk toe te passen. Tijdens de workshop laat ik je zien hoe je makkelijk met het statief, welke instellingen goed zijn voor avondfotografie én waar je op let tijdens de avond. Daarnaast doen we ook een klein stukje lightpainting. Bij de workshop is een drankje inbegrepen bij de start. De locatie voor deze workshop is de Boulevard in Vlissingen.

“Ik vond het een heel leuke en leerzame avond in Vlissingen. Voor mij zeker goed om eens stil te staan bij het gebruik van lange(re) sluitertijden, diafragma’s en ook zeker het gebruik van een statief.”
Jan
“Gisteravond de workshop avondfotografie gevolgd bij Mischa. Deze workshop kan ik ieder aanbevelen. Leuk, leerzaam en goede begeleiding. Ook het fenomeen ‘schilderen’ met licht kwam aan de orde. Voor mij een nieuw fenomeen maar super leuk om te doen!”
Arnoud
“Ondanks de kou (voorjaar 2013…) heb ik door jouw tips mijn toestel beter leren kennen en verassend mooie foto’s gemaakt, dank daar voor!”
Joke
“Vrijdag 11 april heb ik samen met mijn vader de workshop Avond- en nachtfotografie gedaan. 11 april, een zonnige, droge dag, een goede start! Aangekomen bij de verzamelplek, café Stefano’s, worden we opgewacht door Mischa. Aangezien we zelf (nog) geen statief hebben konden we deze van Mischa lenen, ook voor zaklampjes werd gezorgd (mocht je deze zelf vergeten zijn). Aan tafel verzamelde zich een leuke gemêleerde groep deelnemers en er werd gestart met een goed te volgen theoretische inleiding op de avond. Daarna uiteraard naar buiten, het geleerde in praktijk brengen. Dat voelde voor ons als beginners wel een beetje als zwemmen, maar Mischa was gelukkig zeer alert op wat ‘gestuntel’ of vragende blikken en nam de tijd om bij ieder persoonlijk wat tips en trucs te geven. Samenvattend: een leuke en leerzame avond!”
Lize
Ontzettend interessante en leuke workshop avondfotografie gehad! Dankzij de vele tips kunnen we nu hele gave en mooie avondfoto’s maken! Dank je wel, Mischa!!!”
Nathalie
“Afgelopen vrijdag deed ik mee aan de workshop ‘avondfotografie’ van Mischa. Een inspirerende en leerzame avond met veel nuttige praktijktips en vooral veel tijd om zelf op de boulevard in Vlissingen te oefenen en mooie plaatjes te maken. Soms wel met een sluitertijd van 30 seconden. Wow! En dat alles onder leiding van Mischa, die zijn vakkennis met veel humor weet over te brengen op zijn cursisten. Een aanrader dus.”
Piet

HeelHollandFotografeert wordt als beste beoordeeld. Zie de honderden reviews op Trustpilot.

Over Mischa en HeelHollandFotografeert

Zelf fotografeer ik al bijna 20 jaar. Ik heb de kunstacademie afgerond én verzorg sinds 2007 al fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben inmiddels met veel plezier een cursus, workshop of fotovakantie bij mij gevolgd. De jaren van ervaring in de fotografie én het les geven daarin hebben ook mij veel geleerd. Natuurlijk hou ik van fotografie en ik maak regelmatig foto’s in de avond, omdat ze zo mooi zijn. Het is dé manier om je herinneringen nog mooier te maken.

Mijn begin en mijn fouten in de fotografie
Ook ik ben ooit begonnen met fotografie. De informatie die toen beschikbaar was, werd gefragmenteerd aangereikt. Ik moest dus dingen uitproberen en ging af en toe fotografisch behoorlijk de mist in. Door mijn ervaring alsook die van duizenden cursisten weet ik waar de foutjes liggen die beginnende en gevorderde fotografen maken. Als je deze workshop volgt maak jij die fouten niet! Jij weet na het volgen van deze workshop waar je op moet letten!

De prijs voor deze workshop bedraagt slechts €49-. De groep is nooit groter dan 8 personen, op die manier weet je zeker dat je de aandacht krijgt die je verdient! Je krijgt daarvoor de workshop inclusief de begeleiding, koffie tijdens het theoriegedeelte een drankje aan het einde. Heb je een eigen statief? Dan neem je die mee. Als je geen statief hebt dan kan je er eentje van mij lenen (op basis van beschikbaarheid)