Workshop flitsen in één dag

Je hebt je camera aardig onder de knie, sluitertijd, diafragma en iso zijn geen geheim meer voor je. Maar het flitsen lukt je nog steeds niet zoals je zou willen.

 

Ik verzorg in Middelburg een workshop “Goed leren flitsen in één dag” en als je deze volgt, heeft de flitser geen geheimen meer voor je. Ik laat je gedurende deze dag zien hoe je je foto’s zo kan maken, dat je niet ziet dat er geflitst is. Ik behandel het flitsen in donkere omgevingen, maar ook bij een zonnetje in de buitenlucht. Is het mogelijk om je flitser van je camera áf te halen, en hoe doe je dat dan? Ook laat ik je zien wat er mogelijk gaat worden als je de beschikking hebt over meer dan één losse flitser (strobist stijl). Daar laat ik je zien wat je nodig hebt voor deze manier van flitsen en hoe je de kwaliteit van het flitslicht kan veranderen met paraplu’s, softboxen, snoots en reflectieschermen (en nog veel meer).

Flitsen? Vermijd dat zoveel mogelijk’ is mij ooit geleerd. In de workshop ‘Goed leren flitsen’ heb ik gezien, dat je juist door te flitsen prachtige effecten kunt bereiken. Op een ontspannen manier ‘belichtte’ Mischa het thema van deze dag. De uitleg was helder en werd afgewisseld met oefenmomenten. Je kunt nog zoveel uit een boek of tijdschrift halen, maar het meeste leer je door zelf te doen. Voor mij was deze workshop een goede overgang van theorie naar praktijk. Ik ga er mee aan de slag.”
Gerdi
De workshop “Flitsen” van Mischa de Muynck gevolgd.
We begonnen met een duidelijke, theoretische informatieronde. Nooit geweten dat er zoveel te leren valt over flitsen. Heel veel informatie. Eerste en tweede gordijn, high speed flash, TTL flitsen, omgevingslicht, strobist………… Maar net als het me gaat duizelen, gaan we oefenen in de praktijk. Dan wordt de theorie glashelder. Hoe was het ook alweer?” Al doende leert men”. Dat gaat zeker voor dit onderwerp op. We leren tijdens deze praktische oefeningen veel van elkaar en Mischa zet, al rond lopend, de puntjes op de i. De sfeer is goed. De broodjes tussen de middag heerlijk. Doordat Mischa de link naar de powerpointpresentatie doorstuurt, kan alles thuis op het gemak nog eens nagelezen worden. Ook als je voorlopig alleen nog met de externe flitser wilt werken en (nog) niet met extra flitsers en andere “randapparatuur”, is deze workshop een aanrader. Gewoon mooie geflitste foto’s kunnen maken. Het kan echt!”.
Tanja

De cursus flitsfotografie in een dag gevolgd bij Mischa de Muynck.
Een hele leerzame en leuke cursus, gegeven in de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg. Met eerst theorie over het flitsen en de gebruikte accessoires hiervoor, en daarna gelijk aan de slag. Veel geleerd, nog enthousiaster over fotografie! Een aanrader, super workshop!”

Milou
“Mischa brengt het technisch verhaal enthousiast en nog belangrijker, hij heeft diverse manieren om iets uit te leggen als het kwartje niet direct valt. Dat alles gebracht met humor en tomeloze energie. Mischa, bedankt voor een ontzettend leerzame dag.”
Frank
“Ik kan iedereen van harte aanbevelen om bij Mischa de Muynck de Workshop ‘ Goed leren flitsen in één dag’ te volgen. Tijdens deze dag heb ik veel geleerd. De theorie werd helder, geduldig en uiteraard met een vleugje humor gebracht. Mischa had gezorgd voor voldoende extra accessoires zodat we de theorie die dag gelijk in de praktijk konden uitproberen. Na afloop ben ik met veel kennis, tips en energie naar huis gegaan.”
Angélique
“Uw lessen zijn goed onderbouwd, overzichtelijk en scherp doelgericht. De combinatie tussen theorie en praktijk is goed in balans en u weet het op een heel aangename manier over te brengen. Uw levendige motivatie naar de fotografie toe is zo sterk dat het zelfvertrouwen bij de cursisten er onbewust ook ingroeit en u ondersteunt elk sprenkeltje enthousiasme met aandacht voor elke cursist. De organisatie en omkadering qua ontvangst is zeer verzorgd en warm gastvrij, en bij dit alles weet u het zo te doen dat er geen enkele minuut verloren gaat.”
Rita

De dag is zeker niet een droge opsomming van theorie, we gaan juist lekker aan de slag en zien meteen de vorderingen van de gebruikte technieken. Ik laat je zien wat er mogelijk is met weinig middelen en een maximaal effect. Je komt er achter dat flitsen misschien moeilijk lijkt, maar het zeker niet is! Je zal zien dat het voorbeeld zoals ik dat hier laat zien voortaan een ‘eitje’ is om te maken!

Aan het einde van de dag ga je naar huis met voldoende kennis van de externe flitser. Je kan vanaf nu je camera met flits gebruiken zonder je druk te maken of de foto er niet ‘plat’ en ‘geflitst’ uit zal zien.

De geplande data voor deze workshop flitsfotografie: Zaterdag 4 november 2023 in Middelburg.
De workshop is van 10:00 – 16:00 en wordt gegeven in Cultuurhuis Kuiperspoort in het centrum van Middelburg (goed te bereiken, ook via openbaar vervoer). De prijs voor deze workshop is slechts €119,- en dat is inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Ná deze workshop krijg je ook nog GRATIS toegang tot de online cursus flitsfotografie. Op die manier heb je een geweldig naslagwerk. Dit is een extraatje ter waarde van €79,-

Inclusief GRATIS online flitscursus

Zoals je wellicht wel gezien hebt, heb ik ook een Online flitscursus beschikbaar. Deze online cursus is inhoudelijk hetzelfde als deze klassikale workshop. Het verschil is natuurlijk dat bij deze workshop je de gehele materie in één dag uitgelegd krijgt. Je hebt voldoende tijd om vragen te stellen en ik help je als dat nodig is. Daarnaast zijn er veel mensen die beter leren in een klassikale setting.
Aan het einde van de klassikale workshop krijg je van mij toegang tot deze online cursus.

de kleine lettertjes: Je krijgt pas ná de workshop toegang tot de online cursus. De toegang tot deze online cursus is persoonlijk en kan niet overgedragen worden. Het is niet mogelijk om een online cursus om te zetten naar een klassikale cursus of een credit te krijgen of een korting op de workshop als je de online cursus al eerder hebt aangeschaft. 

workshop flitsen2Zet in je aanmelding even welke camera je gebruikt en welke opzetflitser je mee neemt naar de workshop. Zonder opzetflitser kan je de workshop wel volgen, maar aangezien we ook aan de slag gaan met het daadwerkelijke flitsen, is het handig als je beschikking hebt over een flitser. Eventueel kan ik je adviseren welke flitser je aan kan schaffen. Heb je een Canon camera, dan kan je (in overleg) een flitser van mij lenen).

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

De set-up voor de foto
De uiteindelijke filmposter