Workshop lange sluitertijden (dag)

Workshop lange sluitertijden

Wil jij ook van die fantastische foto’s maken met lange sluitertijden? Ook als je geen grijsfilters hebt, kan je deze workshop kustfotografie met filters volgen (je kan ze namelijk tijdens de workshop gratis van me lenen).

Lange sluitertijden geven een surrealistische tint aan je foto’s. In een foto met een lange sluitertijd leg je de tijd vast die aan ons voorbij gaat. Beweging wordt een vorm, water wordt mist en lucht wordt een vloeibare substantie. Je beleeft het landschap op een compleet andere manier.

De prachtige Zeeuwse kust leent zich bij uitstek voor een workshop over lange sluitertijden met grijsfilters. Ik verzorg deze workshop in 1 dag. Dit is een intensieve dag en als je wilt zijn er mogelijkheden om een dag eerder te arriveren of een dag langer te blijven (en je mag dan ook de filters lenen!). Neem in dat geval even contact met me op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Kleine groep, persoonlijke aandacht

De groep is klein (maximaal 8 personen). Hierdoor is een intensieve begeleiding gegarandeerd. Er is voldoende tijd voor vragen bij de fotogenieke fotolocaties. Mischa heeft sinds 2007 ervaring met het verzorgen van fotocursussen en workshops. Je krijgt dan ook perfecte begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. Wil je een bepaalde foto maken? Ik help je!
Belangrijk om te weten is dat we aan de waterkant staan. De locaties zijn per auto makkelijk te bereiken, maar de laatste 50 meter doe je ter voet. En dat is niet altijd een makkelijk pad. Hou er rekening mee dat je af en toe op een ongemakkelijke plaats staat. Stevige (waterdichte) schoenen en goede kleding is dan ook gewenst tijdens deze workshop. Ben je slecht ter been? Informeer dan vooraf of je mee kan doen met deze workshop.

Geplande data

Deze dag-workshop wordt georganiseerd op de volgende data: 13 april 2024 en 11 mei 2024 (in samenwerking met Sigma)

De dagen die ik samen met Sigma Benelux organiseer is inhoudelijk dezelfde dag. Verschil is dat er gedurende die dag verschillende Sigma lenzen te leen zijn. Inschrijven voor deze workshops gaat via Sigma Benelux. In alle gevallen wordt je begeleid door Mischa de Muynck van HeelHollandFotografeert. Mischa is sinds 2007 fotografiecoach en kan je op een bevlogen manier betere foto’s laten maken, onder alle omstandigheden.

We gaan een volle dag aan de slag in en om het water waar je perfect met lange sluitertijden kan werken. We starten met koffie en een goede theoretische introductie in mijn studio/workshop-ruimte in Kortgene (centraal gelegen voor de plaatsen die we gaan fotograferen). Dit zorgt er voor dat we later aan de waterkant zonder problemen aan de slag kunnen. Daarna gaan we op pad om het geleerde direct in praktijk te brengen.

Investering voor deze workshop

Deze uitgebreide workshop van een hele dag kost slechts €119,-

Inclusief de persoonlijke begeleiding door een zeer ervaren docent, een luxe lunch, een cheatsheet en als je wilt het lenen van de NiSi filters gedurende deze dag. 

Gebruik Grijsfilters (gratis lenen!)

Als je nog geen grijsfilters hebt, dan hoef je die nog niet voor de workshop aan te schaffen. Je krijgt een handige ‘cheatsheet’ waarop een goed stappenplan staat en een lijst van sluitertijden zodat je niet continu hoeft te rekenen.
Het is mogelijk om gedurende de workshop zonder extra kosten NiSi grijsfilters te gebruiken (lees hier mijn artikel over dit filter). Deze filters zijn ter beschikking gesteld door Camerafilterwebshop. Na de workshop krijg je van mij een kortingscode waar je met een aantrekkelijke korting deze filters aan kan schaffen.

De Zeeuwse stranden, de stormvloedkering, de Zeelandbrug, de Oosterschelde, allemaal prachtige plekken om te werken met lange sluitertijden.

Lange sluitertijden geven een surrealistische tint aan je foto’s. In een foto met een lange sluitertijd leg je de tijd vast die aan ons voorbij gaat. Beweging wordt een vorm, water wordt mist en lucht wordt een vloeibare substantie. Je beleeft het landschap op een compleet andere manier.

Ervaringen van deelnemers

“Een leuke, leerzame workshop. Een zaterdag samen erop uit, met een kleine groep. Het weer werkte niet echt mee , maar ondanks dat was het gezellig, je kreeg voldoende persoonlijke aandacht. Mischa legt alles helder en op een eenvoudige manier duidelijk uit. Zeker de moeite waard om er een uur voor te reizen naar Kortgene . Ik ga zeker nog wel eens deelnemen aan een workshop als er iets komt wat mijn interesse heeft.”
Conny
“Het was een superdag. Veel geleerd en door je enthousiasme en duidelijk uitgelegde vakkennis ben ik aangestoken met het “lange sluitertijden” virus ;-). Mij zie je zeker terug.
Hans
“Bedankt Mischa voor het fijn onthaal gisteren. De workshop lange sluitertijden was goed voorbereid, boeiend en leerrijk. Ik heb alvast heel wat tips en trucs opgestoken. Héél positief is dat jij zoveel aandacht schenkt aan je cursisten. Ik hoop in de toekomst nog een cursus bij jou te kunnen volgen.”
Christa
“Ik wil je graag nog bedanken voor de mooie workshop. Het was een leuke en zeer leerzame dag ondanks de regen. Maar na regen komt zonneschijn. Ook bedankt voor de goede zorgen wat betreft het eten en drinken. M’n complimenten. Ik heb er erg van genoten en wil toch zeker in de toekomst wat meer aandacht schenken aan lange sluitertijden met grijsfilter. Dit laatste wil ik zeer zeker ook nog aanschaffen. Alvast bedankt. En wie weet tot ziens.
Marja

HeelHollandFotografeert wordt als beste beoordeeld op Trustpilot. Op Trustpilot vind je meer reviews over HeelHollandFotografeert

De mooiste plekjes:

Als geboren en getogen Zeeuw ken ik de plekjes waar je de mooiste foto’s kan maken tijdens deze workshop. Daar maken we dan ook goed gebruik van.

Wat gaan we doen:

Deze workshop in één dag is een intensieve. We starten rond 10:00 (exacte starttijd kan iets afwijken ivm het getij) en het einde van de workshop zal rond 18:00 zijn. We starten met een gedeelte theorie in mijn workshopruimte in Kortgene waar we ook weer eindigen. De tijden kunnen iets afwijken in verband met het getij. Op die manier profiteren we zoveel mogelijk van de dag. In een korte tijd gaan we door deze theorie heen waarna we aan de slag gaan voor het praktijkgedeelte.

Tijdens dat praktijkgedeelte gaan we dus fotograferen op de mooie Zeeuwse plekken. Er wordt voor een uitgebreide luxe lunch gezorgd (deze is natuurlijk inclusief, je hoeft dus geen boterhammen mee te nemen van huis!).

Niet alleen de theorie, de praktijk en de techniek van lange sluitertijden komen aan bod. Door mijn jarenlange ervaring in het lesgeven en het organiseren van diverse fotoreizen kan ik je vertellen over vele aspecten van de fotografie. We gaan dus ook in op het leren kijken als fotograaf. Waar let je op als je je foto’s zwart-wit wilt maken en hoe maak je een evenwichtige compositie.

Voor wie is deze workshop bedoeld:

Deze workshop is bedoeld voor de fotograaf de camera beheerst en de techniek van sluitertijd, diafragma en ISO beheerst. Naast een camera (spiegelreflex of systeemcamera) heb je nog wat extra spullen nodig. Een stevig statief, een afstandbediening (optioneel) om bulbopnames te maken en een grijsfilter(s).

Maak je gebruik van een compact-camera, dan zijn er wellicht wat beperkingen. Neem eerste even contact met me op zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.
Zoals hierboven al vermeld, kan je tijdens de workshop NiSi Grijsfilters van mij lenen. Twijfel je of je de juiste spullen hebt of over voldoende ervaring beschikt? Neem dan contact met me op en we overleggen over de mogelijkheden. Als je nog niet alle spullen hebt kan ik je adviseren welke spullen slim zijn om aan te schaffen of misschien kan je wat van mij lenen gedurende deze dag.

Resultaten van deelnemers:

Wil je zien wat voor foto’s je allemaal kan maken tijdens deze dag? Op deze pagina zie je wat resultaten van deelnemers die mee deden op 18 september 2021.

Wat is inclusief in deze ééndaagse workshop?

  • Intensieve persoonlijke begeleiding door Mischa de Muynck, ervaren fotograaf en fotografiedocent

  • Indien nodig gratis gebruik van NiSi filters en een statief

  • Koffie/thee met iets lekker aan de start en gedurende de dag een uitgebreide luxe lunch. Je komt echt niets tekort!

  • Een handig cheatsheet voor de lange sluitertijden en nog meer handige spiekbriefjes voor je fotografie en nabewerking.

  • Heel veel handige tips en trucs om je fotografie naar een nog hoger niveau te tillen.

  • Sowieso een geweldige dag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

De prijs:

Prijs voor deze workshop met alles er op en er aan is slechts €119,- per persoon. Het is mogelijk om een dag eerder te arriveren of een dag langer te blijven. Ik weet de overnachtingsmogelijkheden in de buurt en heb tips voor een goed restaurant in de buurt. Als je wilt mag je dan ook nog een dagje extra de filters gebruiken die je tijdens de workshop gebruikt.Je kan dan zelf lekker op pad om het geleerde nog een keer in de praktijk te brengen. Informeer naar de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de fotografie-coach van HeelHollandFotografeert heeft sinds 2007 ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

De locaties:

We starten in Kortgene in de workshopruimte van HeelHollandFotografeert. Vanaf deze plek gaan we met de auto (we rijden samen) naar de verschillende fotografielocaties. Kortgene is makkelijk te bereiken, vanaf Antwerpen, Rotterdam en Breda is de reistijd naar Kortgene rond een uur. Parkeren in Kortgene is gratis. Op verschillende plaatsen waar we fotograferen is het betaald parkeren.

De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn, het maximale aantal deelnemers is 8.

5 okt0ber 2024 Start in Kortgene 10:00-18:00