Workshop lange sluitertijden (dag)

Wil jij ook van die fantastische foto’s maken met lange sluitertijden? Ook als je geen grijsfliters hebt, kan je deze workshop volgen (je kan ze namelijk tijdens de workshop van me lenen)

De prachtige Zeeuwse kust leent zich bij uitstek voor een workshop over lange sluitertijden. Ik verzorg deze workshop in 1 dag. Dit is een intensieve dag en als je wilt zijn er mogelijkheden om een dag eerder te arriveren of een dag langer te blijven (en je mag dan ook de filters lenen!). Neem in dat geval even contact met me op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deze dag-workshop wordt georganiseerd op de volgende data: zaterdag 29 april 2017 en op vrijdag 2 juni 2017. Op vrijdag 28 april 2017 organiseer ik deze workshop in samenwerking met Sigma Benelux.

lange sluitertijden2We gaan een volle dag aan de slag in en om het water waar je perfect met lange sluitertijden kan werken. Na een theoretische introductie in mijn studio/workshop-ruimte in Kortgene gaan we op pad om het geleerde direct in praktijk te brengen. Als je nog geen grijsfilters hebt, dan hoef je die nog niet voor de workshop aan te schaffen.
Het is mogelijk om gedurende de workshop zonder extra kosten een 10 stops NiSi grijsfilter te gebruiken (lees hier mijn artikel over dit filter). Na de workshop krijg je van mij een kortingscode waar je met een aantrekkelijke korting deze filters aan kan schaffen. De Zeeuwse stranden, de stormvloedkering, de Zeelandbrug, de Oosterschelde, allemaal prachtige plekken om te werken met lange sluitertijden.

Lange sluitertijden geven een surrealistische tint aan je foto’s. In een foto met een lange sluitertijd leg je de tijd vast die aan ons voorbij gaat. Beweging wordt een vorm, water wordt mist en lucht wordt een vloeibare substantie. Je beleeft het landschap op een compleet andere manier.

Doe mee op 28 april 2017 (Via Sigma)
Doe mee op 29 april 2017
Doe mee op 2 juni 2017
“Het was een superdag. Veel geleerd en door je enthousiasme en duidelijk uitgelegde vakkennis ben ik aangestoken met het “lange sluitertijden” virus ;-). Mij zie je zeker terug.
Hans
“Ik wil je graag nog bedanken voor de mooie workshop. Het was een leuke en zeer leerzame dag ondanks de regen. Maar na regen komt zonneschijn. Ook bedankt voor de goede zorgen wat betreft het eten en drinken. M’n complimenten. Ik heb er erg van genoten en wil toch zeker in de toekomst wat meer aandacht schenken aan lange sluitertijden met grijsfilter. Dit laatste wil ik zeer zeker ook nog aanschaffen. Alvast bedankt. En wie weet tot ziens.
Marja
“Een leuke, leerzame workshop. Een zaterdag samen erop uit, met een kleine groep. Het weer werkte niet echt mee , maar ondanks dat was het gezellig, je kreeg voldoende persoonlijke aandacht. Mischa legt alles helder en op een eenvoudige manier duidelijk uit. Zeker de moeite waard om er een uur voor te reizen naar Kortgene . Ik ga zeker nog wel eens deelnemen aan een workshop als er iets komt wat mijn interesse heeft.”
Conny
“Bedankt Mischa voor het fijn onthaal gisteren. De workshop lange sluitertijden was goed voorbereid, boeiend en leerrijk. Ik heb alvast heel wat tips en trucs opgestoken. Héél positief is dat jij zoveel aandacht schenkt aan je cursisten. Ik hoop in de toekomst nog een cursus bij jou te kunnen volgen.”
Christa

Meer ervaringen van deelnemers aan cursussen en workshops

Annemarie schreef een blogpost over de workshop die ze met haar fotoclub bij mij volgde.

De mooiste plekjes:
Als geboren en getogen Zeeuw ken ik de plekjes waar je de mooiste foto’s kan maken tijdens deze workshop. Daar maken we dan ook goed gebruik van.

Wat gaan we doen:
Deze workshop in één dag is een intensieve. We starten al om 9:30 en het einde van de workshop zal rond 19:00 zijn. We starten met een gedeelte theorie in mijn workshopruimte in Kortgene waar we ook weer eindigen. Op die manier profiteren we zoveel mogelijk van de dag. In een korte tijd gaan we door deze theorie heen waarna we aan de slag gaan voor het praktijkgedeelte.

Tijdens dat praktijkgedeelte gaan we dus fotograferen op de mooie Zeeuwse plekken. Tussendoor lunchen we ter plekke.

Niet alleen de theorie, de praktijk en de techniek van lange sluitertijden komen aan bod. Door mijn jarenlange ervaring in het lesgeven en het organiseren van diverse fotoreizen kan ik je vertellen over vele aspecten van de fotografie. We gaan dus ook in op het leren kijken als fotograaf. Waar let je op als je je foto’s zwart-wit wilt maken en hoe maak je een evenwichtige compositie.

Doe mee op 28 april 2017 (Via Sigma)
Doe mee op 29 april 2017
Doe mee op 2 juni 2017

Voor wie is deze workshop bedoeld:
lange sluitertijden1
Deze workshop is bedoeld voor de fotograaf de camera beheerst en de techniek van sluitertijd, diafragma en ISO beheerst. Naast een camera (spiegelreflex of systeemcamera heb je nog wat extra spullen nodig. Een stevig statief, een afstandbediening (optioneel) om bulbopnames te maken en een grijsfilter(s). Zoals hierboven al vermeld, kan je tijdens de workshop NiSi Grijsfilters van mij lenen. Twijfel je of je de juiste spullen hebt of over voldoende ervaring beschikt? Neem dan contact met me op en we overleggen over de mogelijkheden. Als je nog niet alle spullen hebt kan ik je adviseren welke spullen slim zijn om aan te schaffen of misschien kan je wat van mij lenen gedurende deze dag.

Tijdens de workshop op 28 april 2017 die ik in samenwerking met Sigma Benelux organiseer is er de mogelijkheid om objectieven Sigma te gebruiken. Inschrijven voor deze specifieke dag doe je direct bij Sigma Benelux

Wat is inclusief in deze ééndaagse workshop?

  • intensieve begeleiding door Mischa de Muynck, ervaren fotograaf en fotografiedocent
  • gebruik van NiSi filters
  • bespreking van de foto’s, je mailt deze naar mij toe na de workshop
  • de lunch

De prijs:
Prijs voor deze workshop met alles er op en er aan is slechts €119,- per persoon. Het is mogelijk om een dag eerder te arriveren of een dag langer te blijven. Ik kan een overnachting voor je regelen op een mooie lokatie en heb tips voor een goed restaurant in de buurt. Als je wilt mag je dan ook nog een dagje extra de filters gebruiken die je tijdens de workshop gebruikt.Je kan dan zelf lekker op pad om het geleerde nog een keer in de praktijk te brengen. Informeer naar de mogelijkheden.

De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn, het maximale aantal deelnemers is 8.

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Reacties

Reageer