Lightpainting

Lightpainting of lichtschilderen is geweldig om te doen.
Een workshop lightpainting is een workshop waar je voornamelijk in het donker bezig bent. Als je dat doet in de winterse maanden, dan is dat gewoon een stuk minder leuk, de koude is dan echt een spelbreker. Daarom heb ik gekozen om deze workshop in en rond de zomer te organiseren. Verderop meer details over deze workshop!
De workshop vind plaats in Kortgene (Zeeland) en omstreken of in Rotterdam (kop van zuid en omgeving). We starten met een stukje theorie en gaan dan naar buiten om de praktijk te doen. De starttijd is rond de zonsondergang. We beginnen met wat theorie en bespreken van de materialen die we gebruiken. Na de zonsondergang gaan we aan de slag en zijn we zo rond 01:30-02:00 klaar. Hou dus rekening met deze tijden!
Alle voorbeelden van lightpainting die je op deze pagina ziet heb ik zelf gemaakt én ik leer je tijdens deze workshop hoe jij hiermee zelf aan de slag kan.

Workshop lightpainting

meer informatie onder de foto’s

Ook al had ik ergens anders al een workshop lightpainting gedaan. Vandaag dingen geleerd die niemand mij ooit verteld heeft. Lekker buiten op een mooie plek bezig zijn met lightpainting met een super gezellig workshopleider en groep.

marina, ⭐⭐⭐⭐⭐

Inspirerende workshop Lightpainting gevolgd bij Mischa. Hij heeft aandacht voor elke cursist en op luchtige wijze wordt je wegwijs gemaakt in de theorie. Je leert precies datgene wat er toe doet. Verder helpt hij je goed in de praktijk, zodat je allemaal met goede foto’s naar huis gaat. Eerder een tweedaagse cursus Lightroom gevolgd, waar ik ook heel enthousiast over was. Dit was voor mij zeker niet de laatste workshop die ik bij Mischa heb gevolgd.

Jolanda, ⭐⭐⭐⭐⭐

De workshop Lightpainten was erg geslaagd. De groep was klein, dus voor ieder individuele aandacht. De avond/ nacht was goed verzorgd en de sfeer was uitstekend. Kortom, een aanrader en een leuke uitdaging in de fotografie.

Anky, ⭐⭐⭐⭐⭐

Workshop lightpainting gedaan, was een geweldig en leerzame avond/nacht. Weer veel geleerd en nu zelf in de praktijk gaan brengen en mooie foto’s maken.

Michael, ⭐⭐⭐⭐⭐

Details over deze workshop

Een workshop lightpainting doe je in het donker. Dat kan natuurlijk in een verduisterde ruimte, maar het is veel leuker om dat buiten te doen. Dus doen we dat in de avonduren. De plaats waar de workshop wordt verzorgd is Kortgene (en de omgeving) of in Rotterdam (Kop van Zuid en omgeving). We starten met de theorie van het lightpainten. We kijken naar de verschillende manieren en welke ‘gereedschappen’ je nodig hebt naast de camera en een statief (statief kan je eventueel lenen). Om te lichtschilderen heb je licht nodig en dat kan van alles zijn. Ik laat zien dat je met huis, tuin en keukenspullen al een heel eind komt. Simpele spullen kunnen ingewikkeld uitziende foto’s maken, als je maar creatief bezig bent. Maar natuurlijk heb ik ook verschillende wat complexere zaken. Tijdens deze workshop gebruik je mijn lightpainting spullen. Heb je een goede zaklamp, een hoofdlamp of al wat zaken waar je mee kan lightpainten, neem die dan vooral mee.

Kleine groep, persoonlijke aandacht

Na de introductie gaan we naar buiten. We zoeken een mooie plaats op waar we aan de slag gaan met het lichtschilderen in de praktijk. De groep is klein (maximaal 8 deelnemers) en daardoor kan iedereen ook echt in de praktijk aan de slag. Omdat een workshop in de avonduren hongerig maakt, zorg ik ook voor een midnight snack en een drankje.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? Een camera natuurlijk. Daarnaast enige kennis van de techniek van de camera betreffende sluitertijden, diafragma en ISO. Je weet hoe je je camera op een langere sluitertijd dan 30 seconden kan zetten (de bulb stand). Een afstandbediening om de bulb-stand van de camera te starten en te stoppen is noodzakelijk. Dat kan met een afstandbediening, maar bij veel nieuwere camera’s ook met een app op je mobiel. Het is wel goed om dat thuis alvast gedaan te hebben. Omdat we in het donker staan is het niet altijd makkelijk om dit soort zaken in het veld uit te zoeken. Twijfel je hierover? Neem dan zeker even contact met me op en ik help je verder.

Je krijgt niet alleen de workshop maar ook een uitgebreid naslagwerk waar ik verschillende technieken nog eens uitleg. Ook staan in dit naslagwerk verschillende manieren om met relatief goedkope materialen leuke lichteffecten te maken. Daarnaast krijg je een setje kleurenfilters ter waarde van €6,95 mee naar huis.

Wat is inclusief in deze workshop Lightpainting?

  • Intensieve persoonlijke begeleiding door Mischa de Muynck, ervaren fotograaf en fotografiedocent

  • Indien noodzakelijk gebruik van een statief

  • Koffie, thee en wat lekkers tijdens de workshop

  • Een uitgebreide presentatie die je thuisgestuurd krijgt om als naslagwerk te gebruiken.

  • Een set kleurenfilters (ter waarde van €6,95) , zodat je na de workshop ook aan de slag kan met licht en verschillende kleuren.

  • Heel veel handige tips en trucs om je fotografie naar een nog hoger niveau te tillen.

  • Sowieso een geweldige avond/nacht, ik ben namelijk van mening dat een workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgd evenement.

De prijs:

De prijs voor deze workshop bedraag slechts €89,-. En je gaat gegarandeerd met veel kennis én mooie foto’s naar huis.

Eventueel is het mogelijk om voor een eigen groep van deelnemers deze workshop op een andere locatie te verzorgen. Neem daarvoor contact met me op voor prijzen en mogelijkheden.

Hou me op de hoogte van een nieuwe workshop Lightpainting

Staat er geen datum bij waarop jij kan? Of is alles alweer vol. Zet jezelf vrijblijvend op deze lijst en je krijgt een bericht als er nieuwe data gepland zijn.

Je inschrijving is definitief als je van mij een bevestiging hebt gekregen. Door het invullen van een aanvraag ga je akkoord met de algemene voorwaarden betreffende het cursusaanbod van Mischa de Muynck Fotografie / HeelHollandFotografeert. De workshop gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn.

Gebruik van staalwol tijdens de workshop?

Tijdens deze workshop gaan we niet aan de slag met staalwol. Ondanks dat het werken met staalwol spectaculaire foto’s op kan leveren is deze manier van Lightpainting te gevaarlijk. Er wordt namelijk gewerkt met stukjes staal die door enorme hitte verbranden en daardoor licht afgeven. Deze stukje staal kunnen ernstige brandwonden opleveren en schade aan omgeving of materiaal. Ik wil en kan deze verantwoordelijkheid voor schade aan mensen of materiaal niet dragen en daarom is dit geen onderdeel van de workshop. Maar wees gerust, de ‘gewone’ lichteffecten die we tijdens deze workshop uitvoeren leveren sowieso spectaculaire foto’s op.

Ben je toch op zoek naar een workshop met staalwol, besef je dan deze risico’s en vraag aan de organisator van d betreffende workshop wie verantwoordelijk is voor eventuele schade aan mens, materiaal of omgeving.