Workshop Lightroom (twee dagen) 2017-05-08T08:56:00+00:00

Workshop Lightroom (twee dagen)

Ben je wel eens foto’s kwijt? Of ben je lang bezig om een foto te bewerken of begin je er gewoon maar niet aan? Het programma Lightroom kan je veel werk uit handen nemen maar het is soms een moeilijk programma om te begrijpen. Ik maak Lightroom makkelijk voor je en laat het voor jou het werk doen!

In de tweedaagse workshop Lightroom leer je van mij hoe je met behulp van Lightroom je digitale workflow kan optimaliseren.

Digitale workflow?
Tijdens deze tweedaagse workshop die ik in Middelburg en Breda verzorg, laat ik je zien hoe je voortaan je foto’s goed kan opbergen. De foto’s zullen niet meer kriskras door elkaar op de harde schijf staan, bestandsnamen zullen logisch en vindbaar zijn. Je bent nooit meer een foto kwijt als je mijn manier van Lightroom gaat gebruiken. Daarnaast leer je tijdens deze workshop om op een heel efficiënte manier je foto’s te bewerken waardoor je foto’s het verschil gaan maken. De eerstvolgende workshops zijn gepland op de volgende data en plekken: op 11 en 18 november januari 2017 (Middelburg) en op 24-25 februari 2018 (Breda)

Dit is een tweedaagse workshop. De praktijk is dat zelfs in deze twee dagen het hard werken is. Maar aan het einde heb je Lightroom compleet gezien, geoefend met foto’s en weet je hoe je efficiënt moet werken. Het is onmogelijk om dit te doen in een middag of in 2 ‘lessen’ van 2,5 uur zoals je bij andere aanbieders vaak ziet. Tijdens deze workshop krijg je duidelijke uitleg, koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Doe mee op 11 + 18 november 2017 (Middelburg)
Doe mee op 24+25 februari 2018 (Breda)
“Zonder enige kennis van Lightroom aan de workshop begonnen! Na 2 intensieve, leerzame workshop dagen werk ik nu met heel veel plezier in dit programma! Wat een fijn programma en door de tips gaat het verwerken veel sneller dan voorheen!!!”
Nathalie
De workshop LR heb ik overleeft en heb daar veel van opgestoken. Mischa, bedankt voor je geduld ik heb heel tijdens deze twee dagen geleerd.”
Marjan
Ik heb de workshop als erg plezierig ervaren, een hoop van opgestoken en nu proberen dit in de praktijk te gaan brengen vanzelf. De ongedwongen sfeer maar ook de prettige groep was een genot om mee te maken. Kortom dit smaakt naar meer en hoop in de toekomst nog meer met je te mogen samenwerken.”
Frans
“Je cursus heb ik als zeer leerzaam ervaren, ik weet nu tenminste hoe ik moet beginnen, en tot wat voor geweldige resultaten je kan komen.”
Cara
“Ik kan iedereen de workshop lightroom aanbevelen, Mischa legt het helder en duidelijk uit en hij neemt alle tijd voor de vragen van de cursisten. Met zijn enthousiasme en humor geeft Mischa op een leuke manier les”
Marco
“Zoals alle cursussen en workshops die ik bij je gevolgd heb, was ook deze weer erg verzorgd. Goed voorbereid met een duidelijke powerpoint presentatie, heldere uitleg en veel aandacht voor de cursisten.”
Ine
Twee dagen workshop Lightroom, de grijze massa zit weer vol met nuttige informatie, moet het allemaal nog verwerken, maar een prima workshop, in de termen van Lightroom “vijf sterren”, geweldig Mischa een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over Lightroom.
Dirk

Meer ervaringen van deelnemers aan cursussen en workshops

lightroom-voor-en-na-1024x604Ik ga in op de voordelen van het fotograferen in RAW (nef, cr2, etc) en waarom dit zo’n krachtige manier van fotograferen is. Door in RAW te fotograferen kan je meer met je foto doen en haal je betere resultaten uit je foto’s. Na deze uitleg zal je nooit meer anders willen dan RAW. Je leert hoe je je foto’s kan ordenen, terug kan vinden, kan onderverdelen in redelijke, goede en hele goede foto’s. Ik laat je zien hoe je met behulp van trefwoorden je foto’s kan ordenen en terug kan vinden. Maar ook leer ik je hoe je je foto’s snel af kan drukken met Lightroom, of zelfs in no-time een webgallerie online kan krijgen. Ook het gebruik met voorinstellingen waardoor je snel een foto kan bewerken wordt in deze workshop uitgelegd.

Doe mee op 11 + 18 november 2017 (Middelburg)
Doe mee op 24+25 februari 2018 (Breda)

Tijdens de tweede dag laat ik je zien hoe je op een efficiënte manier je foto’s kan bewerken en verwerken. Met RAW-fotografie heb je als fotograaf een krachtige manier in handen om kleine foutjes in belichting en witbalans op te lossen. Je optimaliseert als het ware de ruwe data die uit je camera komt. Zaken die traditioneel gedaan worden in een programma als Photoshop zoals het aanpassen van kleur, contrast, saturatie en verscherping kunnen goed in Lightroom gedaan worden. Ik laat je mijn manier van werken zien, van veel foto’s uit je camera naar een goede strakke selectie, inclusief kleurcodes en classificatie. Ik heb deze workflow in de loop van de jaren geperfectioneerd en heb nu de meest efficiënte manier van werken met grote aantallen foto’s gevonden.

 

workshop-lightroom-1024x575Bij deze workshop ga je zien hoe je kan toveren met je foto’s. Goede zwart-wit omzettingen, werken met histogram, contrast en retoucheren van kleine zaken. Ook laat ik je zien dat je in Lightroom heel goed lokaal aanpassingen kan doen in je foto en waarom je dat liever in Lightroom doet dan in Photoshop. Maar ook het wegwerken van stofjes op vele foto’s tegelijk, te lichte of te donkere delen in foto’s te compenseren komen in deze workshop naar voren. Maar natuurlijk ook verscherpen van foto’s, ruisonderdrukking en het maken van een eigen stijl in nabewerking.

Verder laat ik je zien hoe je repeterende taken kan automatiseren en daardoor veel tijd wint in de nabewerking met Lightroom. Hiermee kan je aanpassingen met slechts 1 klik doorvoeren naar de andere foto’s. Maak je eigen presets en exporteer je foto’s in verschillende formaten in een handomdraai. Als je mijn manier van workflow gaat hanteren zal je meer tijd overhebben om te fotograferen!

boston-voor-en-na-LR-1024x682

Deze tweedaagse workshop wordt gegeven op twee opeenvolgende zaterdagen of op een weekend (zaterdag + zondag) in Middelburg of Breda (beide locaties zijn goed te bereiken, ook via openbaar vervoer). Je krijgt gedurende de dag koffie en thee en de lunch is ook inbegrepen. De prijs voor deze tweedaagse workshop inclusief lunch en drankjes bedraagt slechts € 199,-. Je krijgt de zaken die ik behandel tijdens deze dagen digitaal van me aangeleverd als steuntje na de workshop.

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Reacties

Reageer