Workshop op maat

Je wil een stap verder in je fotografie, je wil een bepaalde techniek leren beheersen of hebt gewoonweg niet de tijd om een ‘standaard’ workshop te volgen. 

Het is mogelijk om bij mij een workshop op maat te volgen met één, twee of een groepje deelnemers. Dat kan zijn omdat je geen tijd hebt om een reguliere workshop of cursus te volgen. Of omdat je net iets anders wilt leren. Of dat je een fotografieopleiding doet en wat extra les nodig hebt. Eén of meerdere privé lessen zijn dan een ideale manier om de fotografie in te duiken!
Een workshop op maat kan ik op locatie verzorgen, maar het is ook mogelijk om dat bij mij in de studio/workshop-ruimte in Kortgene (Zeeland) te verzorgen.

één op één workshop
Een 1 op 1 (of 2) workshop is vaak heel erg geconcentreerd, we kunnen direct aan de slag en gaan direct diep in op de materie. We hoeven niet te wachten op andere deelnemers en kunnen indien gewenst van links naar rechts in de fotografie gaan. Een 1 op 1 workshop kan ook overal plaatsvinden. En juist omdat fotograferen een “doe-sport” is, is persoonlijke begeleiding zo belangrijk. Een privéles wordt altijd afgestemd op het niveau van de deelnemer(s).

Moet je gevorderd zijn voor een dergelijke intensieve begeleiding? Nee, zeker niet. Ook beginners die graag snel grote vorderingen willen maken komen in aanmerking voor een 1 op 1 workshop. Vanzelfsprekend is de prijs voor een dergelijke begeleiding hoger dan een workshop of cursus waar meer deelnemers zijn. Wil je weten hoe anderen mijn manier van lesgeven vinden? lees dan vooral eens wat reacties op de pagina referenties.

Alle mogelijke soorten van fotografie zijn mogelijk voor een dergelijke privéles. De workshops die ik verzorg zijn maar een klein deel van de kennis die ik over kan dragen. Wil je juist dieper op een fotografisch onderwerp in gaan, dan is dat zeer zeker mogelijk. Vul dan zeker mijn contactformulier in. Geef globaal aan wat je wilt leren en ik neem snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Workshop voor een kleine of grotere groep.
Ik wordt regelmatig gevraagd door bedrijven, organisaties en groepen mensen om een in-company training, een teambuilding of een fotografisch getint uitje te organiseren. Bij een in-company training ga ik bijvoorbeeld specifiek in op de zaken die in jullie bedrijf spelen en waarin uitleg of begeleiding gewenst is. Altijd wordt de training aangepast op hoe jullie fotografie willen gebruiken en wat je hier over wilt leren. Wil je me inhuren voor een specialistische workshop voor een fotoclub? Ook dat is mogelijk! Ik heb geen moeite om voor tientallen of honderden mensen mijn verhaal te vertellen. Stel vooral je vraag via het contactformulier!

Mischa tijdens het fotocafé in Goirle

Maar natuurlijk is een vriendenuitje, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje met als thema fotografie ook mogelijk. In overleg maken we een leuke dag waarbij de deelnemers na een korte introductie over fotografie en compositie lekker samen gaan fotograferen. In deze introductie laat ik zien hoe je met foto’s kan communiceren door middel van kleur, compositie, standpunt en techniek. Deze dag is voor iedereen die een camera kan bedienen interessant, geen saaie techniekverhalen of moeilijke termen. En wat voor camera je ook hebt, deelnemen kan altijd! Als de groep al gevorderd is in de fotografie dan kan het natuurlijk ook, we bepalen dan in onderling overleg de ‘leerdoelen’ van de dag en de locatie waar we dat gaan doen.

Het fotograferen kan op verschillende manieren, maar over het algemeen pakken we het thematisch aan. We gaan op pad en iedere deelnemer maakt met zijn beelden een eigen sfeer. Je zal zien dat iedereen waarneemt op een andere manier en dus met andere beelden thuiskomt.

Daarna bespreken we onder het genot van een drankje en een hapje met het gehele team de resultaten van de fotografische escapades van de teamleden. Daarna nog wat eten? Alles is mogelijk.

Wat zijn mogelijkheden?
Op het gebied van fotografie kan ik echt van alles verzinnen. Van een korte workshop van een paar uur tot enkele dagen op een mooie locatie ver weg van huis. Hieronder zie je wat concrete voorbeelden, maar neem gerust contact met me op voor een workshop op maat.

Enkele voorbeelden van mogelijkheden:

Betere foto’s met je mobiel: Iedereen heeft er eentje, een mobiele telefoon. En daar kan je ook foto’s mee maken. Tijdens deze workshop krijg je verschillende tips en trucs om betere foto’s te maken met je mobiel. Voortaan geen anonieme plaatjes meer, maar foto’s die communiceren! Ik kan ingaan op specifieke zaken die je nodig hebt voor je werk of hobby.

Avond en nacht: Ik laat je zien waar je op kan letten als je in de avonduren met je camera op pad gaat. Tips en trucs om een prachtige zonsondergang te fotograferen en daarna nog lekker even door te gaan in de donkere avond.

Big City: Een rondgang door een (grote) stad zoals Antwerpen, Rotterdam of Gent. Wat zie je op straat en neem je allemaal op dezelfde manier waar of is dit juist anders?

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust: lekker uitwaaien en zand happen. Een stop bij een strandpaviljoen en de overgang van het land en het water fotografisch onderzoeken. Schelpen, vogels, zand en water.

Bij de beesten af: Bij de apen of de nijlpaarden, de dierentuin in. Kan je menselijke trekjes van je collega’s vastleggen bij de dieren? Hoe maak je een foto van een dier, en in hoeverre scheelt dit met het fotograferen van mensen?

Wat kost zo’n dag?
U begrijpt dat de kosten van een dergelijke dag erg afhankelijk zijn van de locatie, het aantal deelnemers en wat er gedronken en gegeten gaat worden. Met andere woorden, ik maak het voor jullie op maat. Neem contact op en ik ga voor je aan de slag.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops? Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft ruim 10 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

Lezingen/workshops voor fotoclubs.

Speciaal voor fotoclubs heb ik interessante mogelijkheden om de leden van uw fotoclub op een hoger niveau van fotografie te brengen. Dat kan in de vorm van een mentoraat waarbij de leden op individuele basis of groepsgewijs begeleiding krijgen. In een dergelijk mentoraat worden de clubleden weer op het goede fotografische spoor gezet middels een intensieve begeleiding.

Maar ik kan u ook helpen bij het organiseren of de jurering van een fotowedstrijd en een goede gefundeerde bespreking van de foto’s die onderdeel zijn geweest van een fotowedstrijd.

Ook is het mogelijk om mij te boeken voor een lezing of een workshop op maat. Vul het contactformulier in voor meer informatie of een offerte aanvraag.

Beschikbare lezingen zijn onder andere

– Foto’s bespreken, hoe doe je dat opbouwend in je club?
– Documentaire fotografie, wat is het en hoe pak je dat aan?
– Fysica, Kunst en Fotografie, hoe zijn ze gelinkt aan elkaar?
– RAW, de wonderen van RAW fotografie en de digitale workflow
– Afblijven, auteursrechten in het digitale tijdperk
– Hebben en houden, over het belang en het hoe van archiveren van je digitale foto’s

Alle presentaties en workshops worden natuurlijk aangepast op het publiek dat aanwezig zal zijn. En natuurlijk kan ik een presentatie over een willekeurig onderwerp binnen de fotografie maken, op maat voor uw club, vereniging of groep. Wil je weten wat opdrachtgevers en cursisten van mijn fotografie en manier van cursus geven vinden? Lees de referenties eens.