Workshop portret-fotografie door Kaat Stieber

Wanneer je wilt beginnen met portretfotografie, is het overweldigend om te bepalen wat het beste bij jou en je stijl past. Er zijn namelijk ontelbare mogelijkheden om te verkennen. Het mooie van portretfotografie is dat je met minimale middelen kan starten en geleidelijk uit kan breiden naar meer geavanceerde opties, afhankelijk van je voorkeuren en mogelijkheden.

Reserveer snel je gelimiteerde plaats.

Iedere workshop portret-fotografie heeft een beperkt aantal plaatsen. Op dit formulier kan je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden als er nieuwe data beschikbaar zijn voor deze workshop.

De workshops van Kaat zijn altijd snel vol.

Is alles weer vol? Of komende de dagen jou niet uit? Geef je contactgegevens op via dit formulier. Als er dan nieuwe data gepland zijn, krijg je een bericht. Komt er door een annulering een plaats vrij, dan nemen we als eerste contact op met de mensen op deze lijst.

De docent voor deze workshop: Kaat Stieber

Als je het over portret en Fine Art fotografie hebt, dan heb je het over Kaat Stieber. HeelHollandFotografeert is dan ook trots om Kaat als docent te mogen verwelkomen voor deze workshop.

Kaat Stieber Exposeert wereldwijd, heeft meerdere internationale awards en publicaties op haar naam staan. Haar werk wordt verkocht in verschillende galerieën in Nederland en New York en op kunstbeurzen in verschillende landen.

Elke foto die zij maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Een portret is een vertaling van een persoonlijkheid. Kaat kan dat als de beste.

Pas als de foto lijkt op het oorspronkelijke verhaal in haar hoofd, is ze tevreden.Kaat Stieber is de winnares van de ‘Grote Paul’ Fotoprijs. Prominente fotografen zoals Paul Huf, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Rineke Dijkstra, en Stephan Vanfleteren hebben deze prijs in het verleden ontvangen.

Workshop portretfotografie

Deze workshop is speciaal bedoeld voor fotografen die hun vaardigheden willen verdiepen in zowel portretfotografie / studiofotografie.

Of je nu van plan bent om als een serieuze hobbyfotograaf mooie portretten te maken of dit op een (semi)professionele manier te beoefenen, deze workshop is geschikt voor iedereen met een passie voor portretfotografie.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de basisvragen die vaak opkomen als je aan de slag wilt met portret- en studiofotografie.

We bespreken waar je moet beginnen, hoe je het aanpakt. Daarnaast kijken we naar de benodigde apparatuur en investeringen die je kunt overwegen, evenals de minimale ruimte die je nodig hebt om te werken.

Ook gaan we in op de keuze tussen natuurlijk daglicht en studioverlichting, en welke situatie het beste past bij jouw creatieve visie.

Je ziet tijdens deze workshop dat je perfecte portretten maakt met daglicht (iedereen heeft een raam) maar dat je ook aan de slag kan met studiolicht.

Welke camera heb ik nodig?

Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Details over deze Workshop

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?

Neem je camera en lenzen mee en zorg voor voldoende geheugen en een volle batterij.

Wat is de minimale kennis om mee te doen?
je hebt de basiskennis van de fotografie nodig. Je weet hoe je je camera in kan stellen en hoe diafragma, ISO en sluitertijd werkt. Je hebt in ieder geval zin om mee te doen, je wilt graag leren en doen.

Wat zijn de tijden van de dag?
De dag start om 13:00 en zal rond 16:30 eindigen.

Waar wordt deze workshop gehouden?
De workshop wordt gegeven in de studio van Kaat Stieber in Rotterdam. De studio is makkelijk te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoeveel deelnemers zijn er bij de workshop ?
Er doen maximaal 5 deelnemers mee.

Is er een model aanwezig?
Ja, er is minimaal één professioneel model aanwezig. De foto’s die je maakt tijdens de dag mag je gebruiken voor je persoonlijke portfolio en gebruiken op social media. Het is niet de bedoeling dat je de foto’s op een commerciële manier gebruikt.

Heb je alsnog een vraag?
Stel hem dan aan me via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

Wat gaan we doen?

We gaan een middag volop fotograferen, waarbij we verschillende lichtomstandigheden verkennen. Na een introductie onder het genot van een kopje koffie, duiken we meteen in de fotostudio.

Daglicht:

Als eerste maken we gebruik van natuurlijk daglicht, iets wat iedereen binnen handbereik heeft in zijn of haar huis. We verkennen de mogelijkheden van dit prachtige licht en leggen de unieke sfeer vast.

Studio licht:

Studiolampen bieden een geheel andere benadering voor het vastleggen van portretten. Tijdens deze workshop verkennen we de diverse mogelijkheden van studioverlichting. We gaan dieper in op de verschillende soorten lampen en modifiers. We creëren verschillende lichtopstellingen.

Fotograferen met een model:

Het opbouwen van een goede portfolio is een uitdaging, vooral als je nog aan het begin van je fotografie carrière staat. Het aansturen van modellen in je eigen studio kan ook als een spannende taak voelen. Daarom bespreken we tijdens deze workshop tips en trucs om je op weg te helpen en te richten op het verkennen van verschillende poses.

Styling:

Om de juiste uitstraling te creëren die perfect past bij jouw merk, is styling van essentieel belang. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het kiezen van de juiste fotoachtergronden, kleding en accessoires om jouw doel te bereiken.

Na de workshop

Na afloop van de workshop ontvang je een video boordevol handige tips en trucs voor nabewerking. Hierin behandelen we onderwerpen zoals klonen, retoucheren en kleurverbetering. Je kunt deze video bekijken in je eigen vertrouwde omgeving en op je eigen tempo, zo vaak als je maar wilt. Het biedt jou de mogelijkheid om de portretten te perfectioneren, zodat je het beste uit jouw foto’s kunt halen.

We creëren ook een besloten community waarin je jouw resultaten deelt. Dit biedt een waardevolle ruimte om je werk te presenteren, feedback te ontvangen, en te verbinden met medefotografen.

Tot slot:

Tijdens deze dag vind je antwoorden op je vragen en krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen in jouw creatieve fotografische proces. Of je nu je portfolio wilt uitbreiden, je technische vaardigheden wilt verbeteren, of je passie wilt omzetten in een professionele onderneming, deze workshop voorziet je van de kennis en inzichten die nodig zijn om succesvol te zijn in de wereld van portret- en studiofotografie.

Let op!

Deze workshop gaat echt over portretfotografie. Kaat verzorgt zelf een masterclass Fine Art (aanrader). Vanzelfsprekend zal je de Fine Art invloeden van Kaat merken tijdens deze workshop, maar de insteek is dus echt de portret-fotografie in de studio met daglicht en kunstlicht.

Wat is inclusief in deze workshop Portret Fotografie?

  • Intensieve begeleiding door Kaat Stieber

  • Gebruik van de studio met daglicht én studio lampen

  • Toegang tot een besloten community voor het delen van de resultaten

  • Video over nabewerking en retoucheren

  • Sowieso een geweldige middag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

In één woord perfect

Ik heb vandaag ontzettend genoten en geleerd. De verzorging in een woord PERFECT ondanks de opstart strubbelingen. De manier van het geven van de in en outs  was erg duidelijk en verhelderend.
Inhoudelijk was het erg leerzaam met name de nabewerking was van toevoegende waarde voor mij. Mede door de groepsgrootte was erg fijn.
Ik zal zeker deze masterclass aanraden aan mijn mede studenten en collega’s fotografen.

Erry

Cijfer 9,5 / 5 sterren.

Ik vond de workshop weer een leerzamne ervaring en we hadden een leuke en kleine groep, waardoor iedereen voldoende aandacht kreeg. De locatie is schitterend en goed bereikbaar met de auto. Verzorging was super. Cijfer 9,5 / 5 sterren.

Steven

Leerzaam en goed verzorgd.

Wat een leerzame en goed verzorgde workshop heb ik gevolgd! De Workshop Door Kaat Stieber is echt een eye-opener zowel fotografisch als fotoshop bewerking. 

Annette

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé workshop is waar je echt wat leert!

Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft sinds 2007 ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. In dit geval wordt deze workshop verzorgd door Kaat Stieber. Kaat Stieber is een autoriteit in de Fine Art Photography. Zij exposeert op verschillende plaatsen, wordt vertegenwoordigd door verschillende galleries én heeft vele awards op haar naam geschreven. Dé juiste persoon voor het verzorgen van deze workshop.