Workshop Straatfotografie

straafotografie04Straatfotografie is prachtig om te doen, maar durf jij het ook? Ik help je tijdens deze workshop over de drempel heen en geef je technische tips om het fotograferen op straat zo makkelijk mogelijk te maken.

De camera is bij uitstek een middel om mensen te ontmoeten. De ene fotograaf werkt het liefst verborgen, de ander juist confronterend. Leg je de emoties van de straat van dichtbij vast, of hou je een afstand?
Straatfotografie gaat over alles wat nu net niet onder het kopje gebouwen of architectuur gaat: Het gaat over de mensen en hun omgeving in de straat. Straatfotografie is niet makkelijk, je moet als fotograaf even een drempel over en die drempel gaan we tijdens deze workshop samen over, dat maakt het makkelijker.

Wat ga je allemaal leren tijdens deze workshop:
– Wat is een goede plaats in een stad om een interessante foto te maken
– Hoe werk je met de details van de straat
– Compositie en kleurgebruik in de straatfotografie.
– Hoe benader je de mensen die je op de foto wil zetten.
– Hoe zorg je dat je als fotograaf ‘onzichtbaar wordt.

Wat is nodig voor deze workshop

Om mee te doen met deze workshop is het handig om wat voorkennis van de techniek te hebben.  Je weet wat diafragma, sluitertijd en ISO is. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera.
Tijdens de workshop die ik in samenwerking met Sigma Benelux organiseer is er de mogelijkheid om verschillende Sigma lenzen te gebruiken.

Na de workshop krijg je middels een video commentaar op de foto’s die je gemaakt hebt tijdens deze workshop. Ik laat dan ook zien hoe je een straatfoto goed kan bewerken.

Voorbeelden van wat je kan maken tijdens zo’n dag? Onderop staan de voorbeelden.

“Dit zou een vuurdoop worden, maar dankzij de prima en rustige uitleg van Mischa is alles prima verlopen . Ik dacht dat dit niets voor mij zou zijn maar toch vele en mooie foto’s genomen.Mischa dank voor je ondersteuning.
Jef
“Ik heb de workshop Straatfotografie gevolgd bij Mischa. Ik heb erg veel geleerd van Mischa, hij gaf veel tips over deze toch ‘lastige’ vorm van fotografie en hoe je met mensen om kunt gaan die je fotografeert, wat je kunt zeggen etc. Mischa is een zeer creatief en kunstzinnig fotograaf, die zijn kennis en creativiteit ook goed kan overbrengen op anderen, zodat die op hun beurt ook weer geïnspireerd worden tot het maken van goede foto’s. Hij heeft daarnaast ook veel technische kennis en helpt goed met de juiste instellingen van de camera op bepaalde momenten. Persoonlijk vind ik Mischa een goed voorbeeld van iemand die buiten de gebaande paden durft te gaan met fotografie en manier van werken, hiermee krijg je de beste resultaten. In de toekomst zal ik zeker vaker een workshop gaan volgen!”
Claudia
“Ik heb heel veel bijgeleerd in de cursus straatfotografie bij Mischa, hij helpt je op weg, geeft goeie tips, stelt je gerust – ik kan het iedereen aanbevelen!”
Elly

Deze workshop wordt verzorgd in het centrum van Rotterdam en duurt van 13:00-17:00. We starten met een korte theoretische introductie en gaan daarna de stadsjungle in. Tijdens de workshop stoppen we even voor een drankje (inclusief). De kosten voor deze workshop bedragen €79,-.
Het vervoer naar de locatie en parkeren zijn voor eigen rekening.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops? Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert heeft ruim 12 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie. Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

Je inschrijving is definitief als je van mij een bevestiging hebt gekregen. Door het invullen van een aanvraag ga je akkoord met de algemene voorwaarden betreffende het cursusaanbod van Mischa de Muynck Fotografie. De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Je krijgt ruim vooraf bericht over de details van de dag en waar we afspreken. Eventueel is het dan mogelijk om af te spreken om samen te rijden.