Workshop Zwart-Wit fotografie

Een zwart-wit foto heeft een sterke zeggingskracht en het dwingt de kijker om op andere zaken zoals vorm, licht, compositie en lijnenspel te letten. Maar het is wel even wennen, fotograferen in z/w. Tijdens deze middag gaan we de tips en trucs doornemen om je beter in zwart-wit te laten kijken. Een workshop waarin veel geoefend zal worden in het leren kijken in zwart-wit én waar we gaan doornemen hoe je later in de computer je foto van kleur naar zwart-wit gaat krijgen.

Handig voor deze workshop is dat je de basis beheerst van de fotografie en je camera goed kan hanteren. Ik verklap alvast één ding, we gaan de camera NIET zwart-wit laten fotograferen. We maken de foto’s zwart-wit in de nabewerking!

Na een korte introductie gaan we op pad om een foto’s te maken die de mogelijkheid hebben om goed omgezet te worden naar zwart-wit. Je krijgt van mij de tips die dit makkelijk maken. Na enige tijd zie je steeds beter hoe een foto er in zwartwit uit kan zien.

“Ook deze Workshop van Mischa was weer leuk en leerzaam. Buitengewoon geslaagd. Zwart-Wit fotografie is meer dan 50 tinten grijs!”
Peter
“Bedankt voor de snelle toezending van de presentatie van gisteren. Ik vond het een leuke workshop, vooral door de afwisseling van theorie en praktijk. Ik ga er zeker mee aan de slag. En ik zie al weer uit naar de volgende.”
Gerdi
“Een workshop zwart-wit fotografie bij Mischa is zeker aan te bevelen. Doordat hij theorie met praktijk combineert, laat hij op eenvoudige manier zien hoe je mooie zwart-wit foto’s kunt maken. De groep is niet zo groot, zodat hij voor iedereen aandacht heeft, vooral tijdens de wandeling in de stad. Ik vond het een zeer geslaagde, leerzame middag. Het was voor mij echt een leuk uitje.”
Mariëlle

De prijs voor deze workshop bedraagt slechts €79-. Je krijgt daarvoor de workshop inclusief de begeleiding, doorlopend koffie en thee met iets lekkers en ik neem je mee in het mooiste stukje Middelburg. Een week na de workshop maak ik een video waarin ik jouw resultaten bespreek en je aanvullende tips en trucs geef. Deze workshop wordt gegeven op een zaterdagmiddag in het centrum van Middelburg (Cultuurhuis Kuiperspoort) op zaterdag 2 december 2023.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de fotografie-coach van HeelHollandFotografeert heeft ruim 14 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!