Enkele van mijn workshops hebben een afwijkende prijs dan dat je wellicht gewend bent. De prijs van de workshop mag je namelijk zelf bepalen, dit wordt ook wel ‘Waardebepaling Achteraf’ genoemd.

Waarom gebruik ik deze prijs?
Ik gebruik deze prijs om te zorgen dat er goede klanttevredenheid is. Je bepaalt als klant immers zelf of de prijs/kwaliteit goed is.

Hoe kan ik als klant bepalen wat ik het waard vind?
Ik geef je een richtprijs wat de workshop normaal zou kosten. Deze prijs is gebaseerd op de kosten die ik maak en de hoeveelheid werk die ik tijdens, voor en na de workshop verricht.
Jij denkt na of je de workshop gewoon goed vond, heel goed of voor verbetering vatbaar. Dat laat je uiteindelijk merken in de prijs die je betaalt. Vind je de workshop gewoon goed, dan betaal je ongeveer de richtprijs. Vind je de workshop heel goed, dan kan je meer betalen. En als je de workshop voor verbetering vatbaar vind, dan betaal je minder. Natuurlijk hoor ik in alle gevallen graag waarom je de workshop zo hebt ervaren.

Stel je vind het niet prettig om achteraf een prijs te bepalen.
Sommige mensen voelen zich bij het waarderen van de workshop ongemakkelijk. Ik weet echter als organisator waar ik aan begonnen ben en als ik niet de verwachte kwaliteit lever, dan is het voor mij heel waardevol om te horen dat dat niet zo is en waarom. Alleen dan kan ik de kwaliteit van de workshop verbeteren. Als je het toch vervelend vindt, dan kunnen we vooraf andere afspraken maken.

Ik wil de workshop als cadeau geven of wil de workshop volgen voor mijn werk.
Dat kan ook, maar ja, je weet dan niet wat je zou gaan betalen. Ik kan me voorstellen dat dat niet handig is. Neem in dat geval gewoon even contact met me op. We bespreken dan wat de mogelijkheden zijn!

Ik mag betalen wat ik wil.. is het dan gratis?
Nee, het is zeker geen vrijwilligerswerk wat ik doe. Het is gewoon mijn werk en ook ik moet mijn rekeningen betalen.

Betaal ik dan niet te veel?
Nee, je betaalt wat je de workshop waard vond. U betaalt teveel als u niet tevreden bent over de prijs/prestatie verhouding. Hoe u ook tot de juiste prijs bent gekomen, het moet in uw ogen kloppen. Zie verder ‘Hoe kan ik bepalen wat een prudukt of dienst waard is’.

Hoe gaat de betaling logistiek gezien?
Aan het einde van de workshop krijg je van mij een formulier waarop je het bedrag invult dat je wilt betalen. Ook geef je hier op aan waarom je dit wilt betalen. Ik stuur je dan binnen enkele dagen een factuur via de mail die je dan binnen 7 dagen mag voldoen.

Waarom hebben niet alle workshops en cursussen deze prijs?
Om zekerheid te hebben van inkomsten kan ik dat niet doen. Er worden voor bepaalde cursussen en workshops behoorlijke kosten gemaakt vooraf. het is dan fijn om ook vooraf te weten dat er inkomsten tegenover staan.

Reacties

Reageer